Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Έρχεται Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 10/1: Παιχνίδια δύναμης και εγωισμός.
Έρχεται Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 10/1: Παιχνίδια δύναμης και εγωισμός. thumbnail

Έρχεται Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 10/1: Παιχνίδια δύναμης και εγωισμός.

Στις 10 του μήνα λαμβάνει χώρα η πρώτη νέα Σελήνη της χρονιάς. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 03:29 την νύχτα στην 19η μοίρα του Αιγόκερω και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 


 

Σε επηρεάζει; 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του κύριου σταυρού (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 8-12/1, από 7-11/4, από 9-14/7 και από 10-14/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 17η έως την 21η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 2/6 και στις 4/12 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 11η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 

Κάθε αρχή και δύσκολη; 
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 8 Φεβρουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 10 του μήνα και μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, μέχρι την Πανσέληνο του μήνα δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις – κλειδιά για την νέα Σελήνη του Ιανουαρίου   • συνειδητοποιούμε την ανάγκη πολιτικής και στρατηγικής στις σχέσεις.

  • αναζητούμε συγκεκριμένο στόχο και σκοπό.

  • οι καταστάσεις γίνονται πιο απαιτητικές και πιο συγκεκριμένες.

  • αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες του να είμαστε διαφορετικοί.

  • αγώνας με την κοινωνία και τις εδραιωμένες απόψεις της.

  • ανάγκη για αποστασιοποίηση και θεραπεία. H γεύση των επόμενων ημερών 
Αυτή η νέα Σελήνη είναι έντονη και χαοτική. Βλέπουμε και πάλι το τετράγωνο του Ουρανού-Πλούτωνα που μας είχε απασχολήσει τα τελευταία χρόνια, να είναι ενεργό και να δημιουργεί ανασφάλεια για το τι μας ξημερώνει η οποία εκδηλώνεται μέσα από διαμάχες, αντιγνωμίες και επιθετικότητα λόγω του ανάδρομου Ερμή. Οι σχέσεις μας επίσης θα περάσουν μέσα από γεγονότα που θα προκαλέσουν απογοήτευση και θλίψη. 

Σκληρά λόγια και διαθέσεις
 
Ο Ερμής αναδρόμησε στις 5 του μήνα και η συμμετοχή του είναι έντονη στον χάρτη της νέας Σελήνης. Η αναδρομή του Ερμή έγινε σε τετράγωνο με τον Άρη, πράγμα που σημαίνει ότι προβλέπονται αυτή την περίοδο αρκετές εντάσεις, επιθετικότητα και έντονες λογομαχίες. Η εμπλοκή του Πλούτωνα στο φαινόμενο επίσης μας μιλά για μάχες εξουσίας και δύναμης και για πάλη υπερίσχυσης του εγώ μέσα από συμπεριφορές που θέλουν να επικρατήσουν παρορμητικά, απόλυτα και κυριαρχικά. Η αρνητική πλευρά του Πλούτωνα θα εκδηλωθεί λόγω του τετραγώνου με τον Ουρανό και  σίγουρα οι εγωισμοί θα είναι στα ύψη, ανταγωνιστές και εχθροί θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να νικήσουν, ενώ το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού μας γεμίζει όλους άγχος και ένταση για αυτό που μέλει να γίνει. Η τάση που δημιουργείται είναι να δράσουμε άμεσα και παρορμητικά και αυτό μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα, λόγω του ότι η σκέψη μας είναι θολή και άκρως υποκειμενική λόγω του ανάδρομου. 

Αυξημένος εγωισμός και υποκειμενική θεώρηση
 
Από την θετική πλευρά, το τρίγωνο της νέας Σελήνης με τον Δία και η σύνοδος του Δία με τον βόρειο δεσμό μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε, να χαρούμε και να επεκταθούμε. Όμως και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς η ανοχή του τριγώνου είναι μεγαλύτερη ενώ τα τετράγωνα Ήλιου-Πλούτωνα και Ουρανού-Πλούτωνα είναι πιο στενά. Υπερισχύουν λοιπόν τα τετράγωνα και η ενεργοποίηση του Δια το μόνο που μπορεί να φέρει είναι η γνωστή αισιοδοξία, η αίσθηση δηλαδή ό,τι όλα πάνε καλά, ενώ αυτό δεν ισχύει και να μας φουσκώσει ακόμη περισσότερο το εγώ μας, πράγμα που αυτή την περίοδο δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα. 

Αισθηματικά
 
Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Κρόνο είναι μια από τις επίσης δύσκολες όψεις αυτής της νέας Σελήνης κάνοντας τα πράγματα δύσκολα σε κοσμικό επίπεδο καθώς παγώνει ή διαλύει διπλωματικές συμφωνίες, ενώ σε προσωπικό επίπεδο δηλώνει απογοήτευση στον έρωτα, πάγωμα ακόμη και χωρισμό ή διάσταση. Με την επιρροή του Πλούτωνα αλά και με τον ανάδρομο Ερμή μπορούμε να περιμένουμε ακόμη και επεισόδια οικογενειακής βίας αυτή την περίοδο. Από την θετική πλευρά, ίσως αυτή η σύνοδος φέρει τις σχέσεις σε μια πιο σοβαρή κατάσταση και κρατήσει πιο σταθερά τους συντρόφους μαζί, παρά τα όποια προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν. Το τρίγωνο Αφροδίτη-Ουρανός μπορεί να μην είναι τόσο δυνατό όσο η σύνοδος Αφροδίτη-Κρόνος, αλλά προσφέρει μια πιο χαρούμενη εναλλακτική σε όσους έχουν ανοιχτό μυαλό και σε όσους φυσικά μπορούν να χαλιναγωγήσουν τον εγωισμό τους. 

Η δυνατότητα για μια καινούργια γνωριμία που έχει στοιχεία θετικής αναστάτωσης και ξεσηκώματος υπάρχει, αρκεί βέβαια να δουλέψουμε τον Κρόνο, δηλαδή τον φόβο που μας κρατάει δέσμιους στο παρελθόν, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας σε μια καινούργια πιθανότητα. Το τρίγωνο Κρόνος-Ουρανός μιλάει για ένα μέλλον που έρχεται ενώ το τετράγωνο Ουρανός-Πλούτωνας για ένα παρελθόν που φεύγει. Το μέλλον φυσικά είναι πιο μακριά μας, ενώ το παρελθόν είναι πιο κοντά μας και χρειάζεται δύναμη και καθαρός προσανατολισμός προς το μέλλον για να μπορέσουμε  να κάνουμε το άλμα στην νέα πραγματικότητα. Το να ακολουθούμε τις αρχές μας και το να είμαστε ταπεινοί και εγκρατείς θα φέρει αυτό το μέλλον πιο κοντά. 


astropedia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X