Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Έρωτας: Γιατί θέλουμε πολύ όσους μας φτύνουν;
Έρωτας: Γιατί θέλουμε πολύ όσους μας φτύνουν; thumbnail

Έρωτας: Γιατί θέλουμε πολύ όσους μας φτύνουν;

 


Απαντά ο συγγραφέας ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καραγιάννης στο βιβλίο του Έρωτας Ή τίποτα 


Οι ερωτευμένοι που έλκονται από εκείνους που τους απορρίπτουν, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο εμμένουν. Η απόρριψη αποδεικνύει την σημαντικότητα εκείνου που αρνήθηκε την σχέση και ταυτόχρονα η εμμονή στον χαμένο φαντασιωτικό παράδεισο προσφέρει το άλλοθι για να παραιτηθείς από το να δημιουργήσεις εσύ ένα πραγματικό παράδεισο.


Μια ιστορία 


— Ένα νεαρό ζευγάρι γιατρών περιέγραφαν την εμπειρία τους σε ενα νησί του Ιονίου. Μια συμπαθητική κοπέλα που εργαζόταν ως πωλητρια σε ενα μαγαζί με τουριστικά είδη τούς είχε εξυπηρετήσει πολύ πρόθυμα και την είχαν εκτιμήσει για τον τρόπο της. Αργότερα το βράδυ, σε ενα άλλο σημείο του νησιού άκουσαν φωνές και είδαν με έκπληξη την νεαρή πωλητρια να προσπαθεί να αμυνθεί με φωνές και χειρονομίες απέναντι σε ενα νεο άνδρα την εσερνε πολύ βίαια.


Το ζευγάρι κατάφερε με την βοήθεια και άλλων ανθρώπων που εν τω μεταξύ συγκεντρώθηκαν, να τέρμα στο επεισόδιο. Στη συνεχεία κάθισαν κοντά της και προσπάθησαν να σταθούν ανθρώπινα. Οι μώλωπες από τα κτυπήματα ήταν εμφανείς, αλλά το βλέμμα τους κατέγραφε και άλλες· τις παλιές κακώσεις.


Η νέα δεν ήθελε και πολύ για να περιγράφει την ιστορία της, σύμφωνα με την οποία κατοικούσε στην Αθήνα και στις καλοκαιρινές διακοπές είχε γνωρίσει τον νεαρό και τον είχε ερωτευθεί. Γι αυτό, παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις των δικών της, είχε πάει να μείνει μαζί του.


Η ίδια είχε σπουδάσει, ενώ ο νεαρός όχι. Της έκανε διαρκείς παρατηρήσεις για την εμφάνισή της και συνεχείς ζηλοτυπίες που κατέληγαν σε βιαιοπραγίες. Ταυτόχρονα είχε ευκαιριακές σεξουαλικές συνευρέσεις με τουρίστριες, τις οποίες όμως θεωρούσε ως μη σημαντικές.


Η νέα γυναίκα του ζευγαριού προσπαθούσε να την εμφυχώσει και να της εξηγήσει ότι δεν της άξιζε μια τέτοια αντιμετώπιση και ο νέος άντρας μετά από αρκετές προσπάθειες της είπε αγανακτισμένος να τον αφήσει και να φύγει! Η κοπέλα σταμάτησε τα κλάματα και είπε αφοπλιστικά: «Αυτό είναι αδύνατο, αφού τον αγαπώ!».


Η απορία των νέων γιατρών ήταν αυθεντική και υγιής. «Τι κάνει αυτήν την κοπέλα να θεωρεί ότι αγαπα κάποιον που της φέρεται με αυτόν τον τρόπο;»·


Βέβαια αυτό που εκείνη κατέγραφε ως αγάπη και ως έρωτα, ήταν πλέον μια εμμονή.


Η συμπλεγματική συμπεριφορά του νέου, που η βία που ασκούσε ήταν δηλωτικη της ανεπαρκειάς του, διαβαζόταν από την κοπέλα με την αντίστοιχη χαμηλή αυτοεκτίμηση ως ερωτικό ενδιαφέρον. Οι εφήμερες σεξουαλικές επαφές του τον κατέτασσαν ως σημαντικό και έμπειρο στο σεξ.


Οι ανυπόφορες και αηδιαστικές ζηλοτυπίες του θεωρούνταν cos ερωτική επιθυμία γι αυτήν και ταντοχρονα την κατέγραφαν ως επιθυμητή και από τους άλλους άνδρες. γεγονός που την κολάκευε γιατί μέχρι τότε ένιωθε μεγάλη ανασφάλεια για το αν μπορεί να αρέσει.


Ταυτόχρονα τα λόγια συμπαράστασης που δεχόταν από τους ανθρώπους γύρω της, είτε από τις φίλες της στην Αθήνα που τους τηλεφωνούσε για να τις ενημερώσει, την έκαναν να νιώθει την αγάπη τους και την τρυφερότητά τους. Αντιθέτως. της ήταν δύσκολο να γυρίσει στο πατρικό της σπίτι που θα την περίμεναν οι αυστηροί και απορριπτικοί γονείς της, που δικαιωμένοι από την κατάληξη αυτής της «σχέσης», θα της συμπεριφέρονταν ακόμη πιο απορριπτικά.


Η ερμηνεία αυτή της συμπεριφοράς της κοπέλας και της εμμονής της για τον δήθεν έρωτά της δεν εγινε και τόσο κατανοητή στους υπέροχους νέους γιατρούς. Οι δυο τους ζονσαν τον έρωτα τους με πάθος και τρυφερότητα και πολύ εύλογα δεν είχαν την διάθεση να κατανοήσουν τη μιζερια. 


 


* * *

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X