Ψητό μπούτι αρνιού με μήλα και μάραθο.

<p>Συστατικά</p>
<div class="text">
<ul>
<li>1,5 κιλά μπούτι αρνιού</li>
<li>αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</li>
<li>10 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες</li>
<li>⅓ φλιτζάνι δεντρολίβανο φρέσκο μόνο τα φύλλα του</li>
<li>6 μικρά μήλα, τα 2 κομμένα στα 4, τα άλλα 4 βγαλμένα τα κουκούτσια τους με τον εκπυρηνωτή.</li>
<li>1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα</li>
<li>1 μέτριο φινόκιο στα 4 ή στα 8</li>
<li>1 φλιτζάνι σάλτσα από κράνμπερι,  και έξτρα για το σερβίρισμα</li>
<li>1 φλιτζάνι χυμό μήλου</li>
<li>½ φλιτζάνι πετιμέζι</li>
<li>ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι</li>
<li>φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα (προαιρετικά) </li>
</ul>
</div>
<div id="recipe_show_banner_2" class="hidden-print"><!– /66012964/Recipes_Kreas_300x250_bottom –>
<div id="div-gpt-ad-1444747257890-0">
<div id="google_ads_iframe_/66012964/Recipes_Kreas_300x250_bottom_0__container__">
<div class="title"> </div>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</li>
<li>Δένουμε το αρνί με σπάγκο κουζίνας έτσι ώστε να δημιουργηθούν διαστήματα 2 εκ. Αλατοπιπερώνουμε. Με ένα μαχαιράκι, τρυπάμε το κρέας σε περίπου 6 θέσεις, και στις τρύπες βάζουμε το σκόρδο και τα μισά φύλλα δεντρολίβανου .</li>
<li>Κόβουμε 2 μήλα στα 4, και τοποθετούμε στο κάτω μέρος ενός ταψιού 23Χ33 εκ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο, και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε το αρνί πάνω από τα λαχανικά.</li>
<li>Τοποθετούμε τα υπόλοιπα μήλα, από τη μία και την άλλη πλευρά του αρνιού. Γεμίζουμε κάθε μήλο με περίπου 2 κ.σ. από τη σάλτσα μας και τρίβουμε την  υπόλοιπη σάλτσα πάνω από αρνί.</li>
<li>Χτυπάμε με ένα σύρμα,  το χυμό μήλου, το πετιμέζι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό σε ένα μέτριο μπολ και περιχύνουμε το αρνί και τα μήλα.</li>
<li>Ξεκινάμε να ψήνουμε το αρνί μέχρι να αρχίζει να ροδίζει, περίπου 30 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς, και συνεχίζουμε το ψήσιμο (μέχρι το θερμόμετρο στο παχύτερο μέρος του αρνιού να δείχνει 55 βαθμούς) σε περίπου 45 λεπτά.</li>
<li>Αφαιρούμε το αρνί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.</li>
<li>Αφαιρούμε το σπάγκο, και σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Τακτοποιούμε τα μήλα, το κρεμμύδι, μάραθο παράλληλα με το αρνί, και γαρνίρουμε με φύλλα μέντας, αν θέλουμε. Σερβίρουμε με σάλτσα στο πλάι.</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com">http://akispetretzikis.com</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα