Γαλλιικός καφές με κρέμα μασκαρπόνε και ξύσμα σοκολάτας.

<p><strong><span>Υλικά</span></strong></p>
<p><span>2 κούπες γαλλικός καφές</span></p>
<p><span>70 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά</span></p>
<p><span>20 γρ. ζάχαρη άχνη</span></p>
<p><span>70 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή κρέμα (τύπου Philadelphia) </span></p>
<p><span>15 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), τριμμένη</span></p>
<p><strong><span>Εκτέλεση</span></strong></p>
<p><span>Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να δέσει σε ελαφριά σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε τον καφέ ζεστό σε 2 κούπες και προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μείγμα σε κάθε κούπα. Τέλος, πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα. </span></p>
<p><strong><span style="font-size: small;">Tip:</span></strong><span> Σερβίρετέ το γαρνιρισμένο με την κρέμα και την τριμμένη σοκολάτα και κατόπιν ανακατέψτε με ένα κουτάλι, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρει όλα τα αρώματα το ρόφημα. </span></p>
<p>alatikaipiperi.gr</p>

Σχετικά άρθρα