Ποια παπούτσια είναι φέτος στην μόδα;

Οι διεθνείς οίκοι μόδας έχουν δώσει ήδη τις τάσεις της επόμενης σεζόν και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην σας ενημερώσουμε. Ρίχνοντας μια ματιά στις πασαρέλες, επιλέξαμε για εσάς τα παπούτσια που θα φορεθούν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013.

Από την fashion editor, Στέλλα Καμπανού

 

 

 

 

 

Οι μυτερές μύτες, τα τετράγωνα τακούνια, οι διαφανείς λεπτομέρειες, τα χρώματα και τα prints, το μεταλλικό φινίρισμα, το snake skin, οι αρχιτεκτονικές φόρμες και το λουράκι που δένει στον αστράγαλο, είναι κυρίαρχες τάσεις της σεζόν που έρχεται. Ας τις δούμε όμως αναλυτικά:

Χρώματα και Prints

Όπως στα ρούχα έτσι και στα παπούτσια τα έντονα, ζωηρά χρώματα και τα mixed prints είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις της σεζόν που έρχεται!

Snake Skin

Το δέρμα φιδιού, είτε στην αυθεντική του μορφή είτε επεξεργασμένο με χρώμα ή μεταλλικό φινίρισμα, αποτέλεσε την πρόταση πολλών σχεδιαστών τον περσινό χειμώνα και φαίνεται πως η τάση αυτή αγαπήθηκε πολύ και παραμένει ισχυρή και για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2013!

 

Αρχιτεκτονικές Φόρμες και Διαφάνεια

Μοιάζουν να έχουν έρθει από το μέλλον, στην πραγματικότητα οι δημιουργοί τους έχουν χρησιμοποιήσει φουτουριστικές αλλά και μινιμαλιστικές αρχιτεκτονικές φόρμες, οι οποίες ενισχύονται με διαφανείς λεπτομέρειες. Εντυπωσιακά παπούτσια για τολμηρές κυρίες!

 

Προσοχή στο τακούνι!

Οι σχεδιαστές έκαναν τα πάντα για να τραβήξουν το βλέμμα μας στο πιο παραμελημένο, συνήθως, σημείο του παπουτσιού, το τακούνι! Κυρίως χοντρά και τετράγωνα, τα τακούνια της σεζόν που έρχεται είναι ψηλά, πολύ ψηλά! Διαφάνεια, ξύλο, φελλός, πλαστικό, μέταλλο σε ιδιαίτερα σχήματα χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν εικόνα στον ήχο των βημάτων, κάθε γυναίκας!

Μπότες

Μπότες; Ναι μπότες! Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μπότες και μποτάκια στις ανοιξιάτικες πασαρέλες. Ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελούν οι μπότες strap που φτάνουν μέχρι το γόνατο!

Παπούτσια αντρικού τύπου και φλατ

Μια από τις πιο κομψές και παράλληλα άνετες σχεδιαστικές προτάσεις για τη σεζόν που έρχεται είναι τα “αντρικά” παπούτσια. Δερμάτινα ή πάνινα, ολοκληρώνουν ένα κομψό και σοφιστικέ στυλ, κατάλληλο για τις γυναίκες που αγαπούν το ανδρόγυνο ντύσιμο. Από την άλλη οι μπαλαρίνες και τα μοκασίνια σε ζωηρά χρώματα και μοτίβα θα αποτελέσουν τα πιο όμορφα καθημερινά μας αξεσουάρ.

 

Εμείς σας προτείνουμε αυτά που ξεχωρίσαμε!

Είναι πολύ σημαντικό όταν αγοράζουμε παπούτσια, να έχουμε υπ’ όψην μας πως πιθανόν θα τα κρατήσουμε και δυο και τρεις σεζόν! Θα πρέπει λοιπόν να επενδύουμε σε ένα ζευγάρι καλής ποιότητας και κυρίως να προσέχουμε να επιλέγουμε κομμάτια που δεν θα βγουν εύκολα εκτός μόδας.

Επιλέγουμε δηλαδή με βάση την τάση της φετινής σεζόν και το προσωπικό μας στυλ αλλά και με το νου μας στο μέλλον έτσι ώστε να κάνουμε καλή χρήση των χρημάτων που θα δαπανήσουμε. Παρακάτω είναι μερικές από τις δικές μας προτάσεις!

 

 

 

Σχετικά άρθρα