Αρχική / More / Life stories / Κιμ Γιον Ουν: Λατρεύεται θέλοντας και μη
Κιμ Γιον Ουν: Λατρεύεται θέλοντας και μη thumbnail

Κιμ Γιον Ουν: Λατρεύεται θέλοντας και μη

Μόλις πριν απο δύο ημέρες προκάλεσε νέο παγκόσμιο συναγερμό με την εξαγγελία του ότι προχώρησε σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Το έχει κάνει άλλες τρεις φορές αλλά καμία από αυτές δεν θεωρήθηκε επιτυχημένη. Να δούμε όμως ποιος είναι αυτός ο βορειοκορεάτης δικτάτοτας που λατρεύεται υποπχρεωτικά σαν θεός στη χώρα του.


Ο Κιμ Τζόνγκ-ουν ή ο Κιμ Γιονγκ Ουν (κορεάτικα: 김정은) είναι ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Διαδέχθηκε τον πατέρα του Κιμ Τζόνγκ-ιλ μετά τον αιφνίδιο θάνατο του τελευταίου, στις 29 Δεκεμβρίου του 2011.
Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1983 και είναι ο νεότερος αρχηγός κράτους παγκοσμίως. Πάντως οι απόψεις για τη χρονολογία γέννησής του διίστανται καθώς μετά την ανάληψη της αρχηγίας του κράτους αναφέρθηκε ότι έχει γεννηθεί το 1982. Άλλοι πάλι λένε ότι γεννήθηκε το 1984.Η μητέρα του Κο-Γιονκ-Χούι ήταν μια χορεύτρια από την Κορέα και θεωρείται η τρίτη γυναίκα του πατέρα του Κιμ-Γιονγκ Ιλ. Πέθανε από καρκίνο το 2004.Λέγεται ότι ο ίδιος ταξίδεψε όταν ήταν μικρός με τη μητέρα και τον αδελφό του στην Ιαπωνία.


Επίσης με βάση δημοσιεύματα από την Ιαπωνία πήγε σχολείο στην Ελβετία, κοντά στη Βέρνη. Εκει ενεγράφη ως γιος πρέσβη με το όνομα Τσολ Πακ. Εγκατέλειψε το σχολείο το 1998 ξαφνικά και χωρίς να πάρει απολυτήριο. Λέγεται ότι ήταν ντροπαλός, είχε καλή συνεργασία με όλους και ξεχώριζε για την αγάπη του στο μπάσκετ και τις καλές επιδόσεις στα μαθήματα. Επίσης τον συνόδευε πάντα ένας μεγαλύτερος μαθητής, που θεωρείται ότι ήταν ο προσωπικός του φρουρός. Αργότερα τα στοιχείά αυτά επιβεβαιώθηκαν από ένα σχολείο κοντά στη Βέρνη χωρίς ωστόσο να γινεται αναφορά σε συγκεκριμένο όνομα. Ένας συμμαθητής του δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ήταν φίλος του, ήταν λίογ περιθωριακός και πάντα υποστήζε πως ήταν γιος εκέινου που έχει την εξουσία στη Βόρεια Κορέα.Αρκετοί από τους ανθρώπους που μελετούν την ιστορία του νέου κορεάτη ηγέτη αμφισβητούν ότι ήταν πράγματι ο ίδιος ή ο αδελφός του που σπούδασε για δύο χρόνια στην Ελβετία. Το σίγουρα πάντως είναι ότι φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κιμ Ίλ-σονγκ όπου σπούδασε Φυσική, καθώς και στην Στρατιωτική Ακαδημία Κιμ Ίλ-σονγκ. Είναι ανώτατος διοικητής του εθνικού στρατού της Βόρειας Κορέας, του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού [1] και έχει το βαθμό του στρατηγού από το 2010.
Στις 25 Ιουνίου του 2012 μετέδωσε το επισημο πρακτορεί ειδήσεων της Βόρειας Κορέας Korean Central News Agency (KCNA) ότι παντρέυτηκε την Ρι Σολ Γιου, της οποπία ο πατέρας ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο και η μητέρα γυναικολόγος. Διάφορα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι προηγουμένως είχε συνδεθεί και με την τραγουδίστρια Χουόν Σονγκ Βολ με την οοπια χώρισε το 2006, μετά από προτροπή του πατέρα της κοπέλας.Σύμφωνα τον σταρ του NBA Dennis Rodman που επισκέφθηκε τον Κιμ στη Βόρεια Κορέα, ο ηγέτης απέκτησε μία κόρη στο τέλος του 2012.


Αποτέλεσμα εικόνας για die familie von kim jong un
Μετά από αλεπάλληλες συνεδριάσεις των οργάνων του Εργατικού κόμματος Κορέας τελικά ο Κιμ αναλαμβάνει στις 18 Ιουλίου του 2012 όλα τα αξιώματα που κατείχε στη χώρα ο πατέρας του.Κατ' αρχήν φάνηκε ότι θα ακολουθούσε μαι ελαφρώς διαφορετική πολτική από τον πατέρα του. Απομάκρυνε απο την πρωτεύουσα ότι μπορούσε να θυμίσει τους Μαρξ και Λένιν, επέτρεψε σε ξένους να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και ίντερνετ και σε μερικούς αγράτες να πουλούν τα προϊόντα τους. Το Μάρτιο του 2014 έκανε εκλογές για την εκλογή κοινοβουλίου στις οποίες η συμμετοχή ήταν 99,97% και η εκλογή όλων των υποψηφίων 100%.Από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2013 άρχισε η αντίστροφη πορεία για σχεδόν όλους τους συνεργάτες του πατέρα του. Καθαιρέθηκε ο θείος του και το δεξί του χέρι Γιανγκ Σονγκ Θάεκ και εκτελέστηκε μερικές μέρες αργότερα. Το ίδιο συνέβη το Μάιο του 2015 με τον υπουργό Αμύνης Χουόν Γιονγκ Χολ. Λέγετασι ότι έπεσε σε δυσμένια επειδή αποκοιμήθηκε σε μια ομιλία του. Τον Ιούλιο του 2015 εκτέλεσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χόε Γιονγκ Γκον. Λέγεται ότι εξέφρασε κριτική στην πολτική του ηγέτη σχετικά με τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης με τη Νότια Κορέα.
Σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης καταπατούνται στη χώρα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και επι κυριαρχίας του πατέρα του σημερινού δικτάτορα. Πρόσφυγες εκτελούνται στα σύνορα, παραμένουν σε ισχύ οι δημόσιες εκτελέσεις και πολλοί καταδικάζοτναι σε καταναγκαστικά έργα.
Το 2013 το Συμβουλιο Ασφαλέιας του ΟΗΕ αποφάσισε ομόφωνα κυρώσεις κατά της χώρας μετά την απόφαση του ηγέτη της να αρχίσει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων να κηρύξει τον πόλεμο στη Νότια Κορέα.Πρώτη φορά ανέμενα τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο εξωτερικό στην παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχα. Αλλά ούτε και τότε βλήκε απο τη χώρα προφασιζόμενος εσωτερικές υποθέσεις.
Συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα διεθνή μέσα ενημέρωσης συνήθως με τις εκδηλώσεις υστερίας γύρω από το άτομό του.Μετά την κηδεία του πατέρα του τιμώρησε σε εξάμηνη παραμονή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όσους εντοπίστηκαν να μην θρηνούν επαρκώς.
Στις 20 Αυγούστου του 2013 εκτέλεσε 12 ανθρώπους της τέχνης – μουσικούς και χορευτές – μπροστά στα μάτια των στυγγενών τους με την κατηγορία ότι δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν πορνογραφικό υλικό. Μία από τις εκτελεσθέντες ήταν και η τραγουδίστρια Χυόν Σονγκ Βολ, πρώην ερωμένη του. Αυτό είναι το βίντεο που τους οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα: 


Αλλά φαίνεται ότι έχει και στιγμές αδυναμίας. Δείτε τον μέγαλο ηγέτη τι κάνει μπροστά σε μια συναυλία: 


Ο βορειοκορεάτης ηγέτης δε χάνει ευκαιρία να δείχνει πόσο τον αγαπά ο λαός του. Εδώ μπαίνει μέσα στη θάλασσα για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σ΄αυτόν.Και βέβαια ζήτησε και το προσωπικές του παλακίδες που θα πειλέξει ανάμεσα στις καλύτερες γυναίκες της χώρας. Εδώ οι εκδηλώσεις υστερίας των γυκαινών του στρατού: 


Και βεβαία συμμετέχει σε αεροπορικές επιχειρήσεις: Παρακολουθήστε τις ευχές του Ντένις Ρόντμαν στον Κιμ Γιονγκ Ουν 


Και με αφορμή τα γενέθλιά του σήμερα 8 Ιανουαρίου (άγνωστο το ακριβές έτος) δείτε μερικές από τις αμέτρητες φωτογραφίες του Βορειοκορεάτη:
 • KNS via Getty Images

    •  

  ASSOCIATED PRESS

    •  

  Xinhua News Agency via Getty Images

    •  

  Xinhua News Agency via Getty Images

    •  

  ASSOCIATED PRESS

    •  

  Xinhua News Agency via Getty Images

    •  

  Xinhua News Agency via Getty Images

    •  
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X