Ντύσου όπως η Brigitte Bardot!

“Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα;”

Αβίαστη ομορφιά. Αυτό έρχεται στο μυαλό μου κάθε φορά που βλέπω φωτογραφίες αυτής της εντυπωσιακής Γαλλίδας, είτε φοράει ένα μπικίνι ή είναι απλώς τυλιγμένη με μια πετσέτα μπάνιου.

Από την Fashion editor, Στέλλα Καμπανού.

 

 

 

 

 

Ναι, η Brigitte Bardot δεν εφηύρε τον τύπο της ξανθιάς σεξοβόμβας που ήταν ήδη δημοφιλές στο Χόλυγουντ, ήταν όμως η πρώτη που έδωσε ένα ελαφρύ, ευρωπαϊκό αέρα στη στυλιζαρισμένη εικόνα των Χολυγουντιανών σταρ.

Η BB, όπως έγινε γνωστή στην πατρίδα της, έμοιαζε σαν να περνούσε όλη της τη μέρα στην παραλία του St. Tropez, κάτι που δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα

Φορώντας συνήθως ελαφριά ζακετάκια, παντελόνια κάπρι και μπαλαρίνες έδωσε μια πνοή φρέσκου αέρα  στα συντηρητικά 50’s .

Στην πραγματικότητα αυτό που την καθιέρωσε ως σύμβολο του σεξ δεν ήταν το καλλίγραμμο, γεμάτο καμπύλες, κορμί της αλλά  τα μαλλιά της. Τα κατάξανθα, μακριά μαλλιά της, είτε ήταν πιασμένα με κάποια κορδέλα, είτε ήταν απλώς γυρισμένα από τη μια πλευρά έμοιαζαν πάντα ατημέλητα, σαν να είχε σηκωθεί μόλις από το κρεβάτι. Σε μια εποχή που η λακ ήταν απαραίτητη για κάθε γυναίκα, εκείνη κατάφερε να λανσάρει τον τύπο της φυσικά μοιραίας γυναίκας.

Σημαντικό αξεσουάρ και σήμα κατατεθέν της έγιναν οι μπαντάνες, οι κορδέλες, τα καπέλα και η στέκα.

Για να αποκτήσετε το στυλ της Brigitte Bardot, μπορείτε να φορέστε ένα σέξυ κορμάκι μέσα από μια φούστα με κουμπιά στο κέντρο, όπως αυτό στην ταινία “And God Created Woman”, είτε ένα πολύχρωμο κάπρι, μια ζακέτα και ένα ζευγάρι μπαλαρίνες ή ένα τζιν καμπάνα και ένα πλατύ boho καπέλο.

Στην πραγματικότητα, δεν έχει πολύ σημασία τι θα φορέσετε, ίσως δεν έχει και καμία σημασία να σκεφτείτε πώς θα το φορέσετε. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και ντυθείτε σαν να βρίσκεστε μόνιμα σε διακοπές… Κάντε το όπως η Bardot!

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα