Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Υλικά

  • 110 γρ. σκόνη κακάο
  • 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 πρέζα δυνατό πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 900 γρ. γάλα
  • αρκετά ξυλάκια κανέλας, προαιρετική γαρνιτούρα
  • ζεστό νερό, προαιρετικά

 Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά, για περίπου 1 λεπτό.

Ζεσταίνουμε τη βανίλια με το γάλα σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά.

Μειώνουμε τη φωτιά, όταν το γάλα αρχίζει να βράζει, για 6 έως 8 λεπτά.

Σιγά-σιγά προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο γάλα.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρις ότου διαλυθούν, για περίπου 2 λεπτά. Αν η γεύση είναι πάρα πολύ έντονη, προσθέτουμε ζεστό νερό και δοκιμάζουμε. Σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα