Υλικά
- 110 γρ. σκόνη κακάο
- 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 πρέζα δυνατό πιπέρι καγιέν
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 900 γρ. γάλα
- αρκετά ξυλάκια κανέλας, προαιρετική γαρνιτούρα
- ζεστό νερό, προαιρετικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά, για περίπου 1 λεπτό.
Ζεσταίνουμε τη βανίλια με το γάλα σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά.
Μειώνουμε τη φωτιά, όταν το γάλα αρχίζει να βράζει, για 6 έως 8 λεπτά.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρις ότου διαλυθούν, για περίπου 2 λεπτά. Αν η γεύση είναι πάρα πολύ έντονη, προσθέτουμε ζεστό νερό και δοκιμάζουμε. Σερβίρουμε ζεστό.
Πηγή: akispetretzikis.com