Γλυκοπατάτες γεμιστές με φέτα

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>3 γλυκοπατάτες</li>
<li>200 γρ. φέτα, σπασμένη σε κομμάτια</li>
<li>5 κλωναράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο</li>
<li>6 κυβάκια βούτυρο</li>
</ul>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<ul>
<li>Με ένα πιρούνι τσιμπάμε τις γλυκοπατάτες. Τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθούν για περίπου 50 λεπτά στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της γλυκοπατάτας.</li>
<li>Αν οι γλυκοπατάτες μας είναι πολύ μεγάλες θα χρειαστούν πιο πολύ χρόνο να ψηθούν. Μπορούμε με ένα μαχαιράκι να καρφώσουμε τις γλυκοπατάτες για να δούμε αν είναι μαλακές. Αν το μαχαίρι μας διαπερνά τη σάρκα της γλυκοπατάτας μας χωρίς καμία αντίσταση τότε η γλυκοπατάτα μας είναι έτοιμη.</li>
<li>Μόλις μαλακώσουν αφαιρούμε από το φούρνο τις γλυκοπατάτες. Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα τις κόβουμε με προσοχή στη μέση κατα μήκος και με ένα πιρούνι βγάζουμε τη σάρκα της γλυκοπατάτας και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε το εξωτερικό κομμάτι της γλυκοπατάτας γιατί θα τις  ξαναγεμίσουμε στη συνέχεια με τη γέμιση μας. </li>
<li>Προσθέτουμε στο μπολ αλάτι, πιπέρι, τη φέτα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια και το σχοινόπρασο . Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη γέμιση του μπόλ πίσω στις γλυκοπατάτες που κρατήσαμε. Βάζουμε ένα μικρό κύβο βούτυρο πάνω από τη κάθε γλυκοπατάτα και σερβίρουμε.</li>
</ul>
</div>
<div class="tip">
<div class="title">Tip</div>
<div class="text">Οι vegan μπορούν να χρησιμοποιήσουν αντί για φέτα, tofu!</div>
</div>
<div class="text"> </div>
<div class="text"><a href="http://www.akispetretzikis.com/">www.akispetretzikis.com/</a></div>
<div class="text"> </div>
<div class="text"> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα