Ποια ρούχα μας δείχνουν νεότερες;

Μπορεί η μόδα να γίνει ο σύμμαχος μας στη μάχη ενάντια στο χρόνο; Μήπως, θα ήταν καλό πριν καταφύγετε σε ακριβά καλλυντικά περιποίησης, να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σας!

Ελάτε να δούμε μαζί ποια ρούχα μας κάνουν να δείχνουμε νεότερες!

Γράφει η Fashion editor, Στέλλα Καμπανού

 

 

 

 

 

Έρευνες δείχνουν πως ένα ρούχο μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην ηλικία που φαίνεται να έχει το πρόσωπο μιας γυναίκας!

Αποδεικνύεται πως όταν μια γυναίκα κάνει στιλιστικά έξυπνες επιλογές φαίνεται στους  γύρω  της γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια, συνεπώς νεότερη!

Στη πραγματικότητα αυτό έχει να κάνει κυρίως με την ψυχολογία μας- όταν φοράμε καλοφτιαγμένα, καλοσχεδιασμένα ρούχα που κολακεύουν τη σιλουέτα μας και ενισχύουν την εικόνα μας, νιώθουμε ότι έχουμε τον έλεγχο του εαυτού μας και με την αυτήν την δυναμική, αισιόδοξη διάθεση, ξαναβρίσκουμε την εσωτερική μας ισορροπία και την αυτοπεποίθηση μας! Και όταν μια γυναίκα έχει αυτοπεποίθηση, έχει και λάμψη!

Ας δούμε όμως τώρα τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στην καθημερινότητά  τους  και πως θα τα διορθώσουμε!

Τίποτα δεν κολακεύει περισσότερο τη σιλουέτα μιας γυναίκας από ένα φόρεμα!

Βγάλτε από πάνω σας, επιτέλους, το polo μπλουζάκι ή το φανελάκι και εκείνο το φαρδύ τζιν ή τη φόρμα που βάζετε με το που ανοίγετε τα μάτια σας! Εκτός του σας δείχνει μεγαλύτερη από όσο πραγματικά είστε σας κάνει να μοιάζετε λιγότερο θηλυκή! Φορέστε ένα αμάνικο κομψό καθημερινό φόρεμα, με μάκρος λίγο πιο πάνω από το γόνατο, με μια λεπτή ζώνη στο ύψος της μέσης! Αν ανησυχείτε για τα ακάλυπτα μπράτσα  φορέστε από πάνω ένα λεπτό ζακετάκι σε έντονο χρώμα!

Το παλιό σας παλτό!

Ναι, εκείνο το μακρύ, φαρδύ, ίσιο, μπεζ παλτό που όλο και ξεπετάγεται ως η εύκολη λύση από τις ναφθαλίνες,  ήταν ωραίο τη δεκαετία του ’80 αλλά αν δεν θέλετε να μοιάζετε σαν να έχετε ξεμείνει σε εκείνο το παρελθόν, ώρα να το χαρίσετε σε κάποιο thrift shop και να πάρετε καινούργιο!

Ένα διπλόκουμπο, κοντό παλτό με έμφαση στη μέση σας είναι ιδανική επιλογή για να αφαιρέσετε τουλάχιστον μια δεκαετία από επάνω σας! Αν από την άλλη νιώθετε άβολα με αυτό το μήκος, μπορείτε να δοκιμάσετε μακρύτερα παλτό σε ίσια ή «Α» γραμμή σε έντονα, χαρούμενα χρώματα!

Ναι στις ασυμμετρίες, όχι στα cardigan!

Μπορεί να είναι βολική, άνετη και ζεστή η πλεκτή σας ζακέτα, αλλά αν μοιάζει με αυτήν της φωτογραφίας καλύτερα να την κρύψετε σε κάποιο συρτάρι, μακριά, πολύ μακριά από το οπτικό σας πεδίο! Σε αντίθεση με την μονοκόμματη σιλουέτα που η «ζακέτα του παππού» δημιουργεί, η ασύμμετρες ζακέτες λόγω της ζωηρής τους κίνησης, κάνουν το στυλ σας να φαίνεται πιο νεανικό αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο! Δοκιμάστε την σε έντονα χρώματα με ίσιο παντελόνι και ψηλά παπούτσια για ισορροπία, ή με φαρδιά παντελόνα και φλατ αν βέβαια έχετε το απαραίτητο ύψος!

Το στρίφωμα ανεβαίνει, η ηλικία πέφτει!

Και δεν εννοώ, φυσικά να ανέβει επικίνδυνα, όμως το πλέον κολακευτικό μήκος της φούστας δεν είναι κάτω από το γόνατο αλλά γύρω από αυτό.  Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, το ύφασμα της φούστας- αν θέλετε κάτι πιο casual επιλέξτε μια denim φούστα σε ίσια γραμμή ενώ μια ψηλόμεση φούστα από καλής ποιότητας λεπτό μαλλί είναι η καλύτερη επιλογή για επαγγελματίες! Εδώ τα αξεσουάρ θα κάνουν όλη τη διαφορά- μια τσάντα σε έντονο χρώμα θα κάνει το στυλ σας πιο νεανικό ενώ ένα ιδιαίτερο φουλάρι θα κάνει την εμφάνιση σας μοντέρνα και ενδιαφέρουσα!

Σχετικά άρθρα