Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Πρόβλημα με την αναπνοή: Ποιες είναι οι κατάλληλες εξετάσεις;
Πρόβλημα με την αναπνοή: Ποιες είναι οι κατάλληλες εξετάσεις; thumbnail

Μάρθα, 62 ετών

Πρόβλημα με την αναπνοή: Ποιες είναι οι κατάλληλες εξετάσεις;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Μερικές φορές νιώθω ότι η αναπνοή δε μου φτανει και αλλαζω τη συχνοτητα της. Αυτό με ενοχλεί πολύ και με κουράζει. Νιώθω ότι δεν μπορώ να έχω μία ολοκληρωμένη αναπνοή.  Τι μπορώ να κανω; Ποιες είναι οι κατάλληλες εξετάσεις;

Στο ερώτημα απάντησε ο Κώστας Τούτουζας, Καρδιολόγος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρειάζεται υπερηχογράφημα καρδιάς και δοκιμασία κόπωσης.


 


Ο κ. Κωνσταντίνος Τούτουζας είναι επίκουρος καθηγητής στην Α’  Καρδιολογική Κλινική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας Επεμβατικής Καρδιολογίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας. Έχει εξειδικευθεί στην Επεμβατική Καρδιολογία στο Μιλάνο, ενώ από το 2012 είναι Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Έχει συγγράψει πάνω από 150 επιστημονικά άρθρα, 15 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία και η εργασία του έχει αναφερθεί διεθνώς σε πάνω από 2500 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Οι δημοσιεύσεις αφορούν πρωτοποριακές μεθόδους στην αναγνώριση και αντιμετώπιση της αθηρωματικής πλάκας στις στεφανιαίες αρτηρίες καθώς και στις καρωτίδες. Το επιστημονικό έργο του συμπεριλαμβάνει εργασίες για επεμβατικές τεχνικές στις στεφανιαίες αρτηρίες και για την διαδερμική θεραπεία των βαλβιδοπαθειών.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X