Αυτοσχέδιες αποκριάτικες στολές χωρίς έξοδα!

Ναι, oι απόκριες ήρθαν! Που σημαίνει ότι ο χειμώνας μας αποχαιρέτησε και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε από το καρναβάλι! Οι απόκριες ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη μου γιορτή, γιατί είχα τη δυνατότητα να υποδυθώ, έστω και εικονικά, κάποιον άλλο για λίγες ώρες αφήνοντας πίσω μου τα ταμπού και τη σοβαροφάνεια. Μπορούσα και μπορώ, για κάποιες ώρες να νιώσω πάλι παιδί να ανακτήσω το χαμένο μου κέφι και την αισιοδοξία!

Γράφει η fashion editor, Στέλλα Καμπανού.

 

 

 

 

 

Το μοναδικό πρόβλημα που είχα με τις απόκριες ήταν οι έτοιμες στολές- από τη μία η sexy νοσοκόμα, η sexy χήρα κλπ με άφηναν παγερά αδιάφορη και από την άλλη οι εντυπωσιακές στολές ήταν πάντα πολύ πάνω από τα χρήματα που μπορούσα να διαθέσω!

Άδειαζα λοιπόν την ντουλάπα μου, δανειζόμουν αξεσουάρ και από τη γιαγιά μου, τον πατέρα μου ή τους φίλους μου και δημιουργούσα έναν χαρακτήρα, υπαρκτό ή μη, από το μηδέν- και κυρίως με μηδέν έξοδα!

Έτσι έκανα και φέτος- με τα ρούχα που είχα στην ντουλάπα μου κατάφερα να κατασκευάσω τέσσερις γνωστές ηρωίδες του κινηματογράφου τις οποίες και σας παρουσιάζω!

 Amanda Dell

“My heart belongs to daddy,da da da…” τραγουδάει η Merilyn Monroe χορεύοντας γύρω από ένα στύλο φορώντας ένα γκρι πουλόβερ και το καλσόν της. Η ταινία του 1960 λέγεται Let’s make love, και αυτή η εικόνα της Μέριλιν μου ήρθε στο μυαλό αντικρίζοντας το πλεκτό μου πουλόβερ.

Τι πειράζει που το δικό μου είναι oversized; Με την ξανθιά περούκα και το μακιγιάζ δεν υπάρχουν απορίες για το τι ντύθηκα!

Amelie Poulain

Πρόκειται για την ηρωίδα της ομώνυμης ταινίας του 2001 Amelie και ίσως για μια από τις πιο διακριτές ηρωίδες του σύγχρονου κινηματογράφου! Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ. Εγώ ήδη βρήκα δύο ζακέτες και ένα φόρεμα που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Λέω εκτός από το κατακόκκινο κραγιόν, να βάλω και στα δάχτυλα μου βατόμουρα, θα έχει πιο πολύ πλάκα!

 

Holly Golightly

Μιλάμε φυσικά για την Audrey Hepburn στην ταινία του 1961 Breakfast at Tiffany’s και το χαρακτηριστικό της ντύσιμο στην εναρκτήρια σκηνή. Έχω τουλάχιστον τέσσερα μαύρα φορέματα στην ντουλάπα μου, νομίζω όμως ότι αυτό είναι μια χαρά! Μαζί με αυτό το faux κολιέ, ένα ζευγάρι γάντια και τα γυαλιά ηλίου μου, θα είμαι ίδια η Holly!

Mia Wallace

Αυτή ίσως είναι η αγαπημένη μου κι αυτό γιατί πρόκειται για την Uma Thurman στην ταινία Pulp Fiction που σκηνοθέτησε ο Quentin Tarantino το 1994. Εδώ επεκτάθηκα στην αντρική ντουλάπα του σπιτιού- δανείστηκα ένα λευκό πουκάμισο και ένα μαύρο σακάκι, ξέθαψα και ένα ψεύτικο όπλο από παλιότερες απόκριες και είμαι έτοιμη. Τώρα μου λείπει μόνο η περούκα!

Φτιάξτε λοιπόν στολές με ρούχα που ήδη έχετε! Το μόνο που χρειάζεστε είναι φαντασία και όρεξη… Ίσως και μια περούκα! Καλή επιτυχία!

 

Σχετικά άρθρα