Πατατοκροκέτες γεμιστές με λαχανικά

<p><strong><span>Υλικά </span></strong><br /><span>500 γρ. πατάτες, μετρίου μεγέθους </span><br /><span>2 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia </span><br /><span>ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο</span><br /><span>1 πρέζα μοσχοκάρυδο</span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι</span><br /><span><br />Για τη γέμιση</span><br /><span>100 ml έ.π. ελαιόλαδο</span><br /><span>1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο</span><br /><span>1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη </span><br /><span>1 μικρό καρότο, σε κυβάκια </span><span>(πλευρά: 0,5 εκ.) </span><br /><span>½ πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια (πλευρά: 0,5 εκ.) </span><br /><span>1 μικρή μελιτζάνα, σε κυβάκια (πλευρά: 0,5 εκ.)</span><br /><span>1 μέτριο κολοκυθάκι, σε κυβάκια (πλευρά: 0,5 εκ.)</span><br /><span>5 λευκά μανιτάρια, σε κυβάκια (πλευρά: 0,5 εκ.) </span><br /><span>1 σφιχτή ώριμη ντομάτα, σε κυβάκια (πλευρά: 0,5 εκ.) </span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι </span><br /><span>½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο</span><br /><span><br />Για την κρούστα</span><br /><span>250 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο </span><span>στο μούλτι </span><br /><span>1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα </span><br /><span>¼ κ.γ. καυτερή πάπρικα </span><br /><span>1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο</span><br /><span>500 ml έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα </span></p>
<p><span><strong><span>Εκτέλεση</span></strong><br /><span>Γέμιση: Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε την πράσινη πιπεριά, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε και την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή) και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. </span><br /><span>Πατάτες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Τυλίγουμε τις πατάτες μία μία σε αλουμινόχαρτο, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε. Τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι (όχι σε μίξερ ή μούλτι, γιατί θα γίνουν μια ενιαία κολλώδης μάζα).</span><br /><span><br />Σύνθεση: Ρίχνουμε τις λιωμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε το μείγμα πατάτας σε μπαλάκια, με το δάχτυλό μας κάνουμε μια τρύπα στη μέση, τις γεμίζουμε με το μείγμα λαχανικών και κλείνουμε πλάθοντας με τα χέρια μας. </span><br /><br /><span>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρούστας και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο ή ταψάκι. Περνάμε μία μία τις κροκέτες από το μείγμα της κρούστας μέχρι να καλυφθούν καλά και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν. </span><br /><span>Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις κροκέτες για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. </span></span></p>
<p><span><span><span><strong>TIPS:</strong> Αν η γέμιση σας φαίνεται ρευστή, προσθέστε 1-2 λεπτά προτού αποσύρετε από τη φωτιά θρυμματισμένη ψίχα από 1 φέτα ψωμιού, για να απορροφήσει τα υγρά. </span><br /><span>Συνοδεύστε τες με μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας, μελιτζανοσαλάτα ή ακόμη και με ταραμοσαλάτα. </span></span></span></p>
<p>alatikaipiper.gr</p>

Σχετικά άρθρα