Αρχική / Πολιτισμός / City life / Σινεμά: "Δεσμοί Αίματος" του Ισλανδού Γκρίμουρ Χακόναρσον​
Σινεμά: "Δεσμοί Αίματος" του Ισλανδού Γκρίμουρ Χακόναρσον​ thumbnail

Σινεμά: "Δεσμοί Αίματος" του Ισλανδού Γκρίμουρ Χακόναρσον​

H ΑΜΑ Films παρουσιάζει τους Δεσμούς αίματος του Ισλανδού Γκρίμουρ Χακόναρσον, την ταινία-έκπληξη του 2015 που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών και τον Χρυσό Αλέξανδρο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους Άστυ & Πτι Παλαί.

Σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Ισλανδία, ο Γκάμι και ο Κίντι, δύο αδέλφια που ζουν δίπλα-δίπλα και μοιράζονται την ίδια γη και έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής, δεν μιλάνε εδώ και 40 χρόνια! Τα πρόβατα που έχουν κληρονομήσει θεωρούνται από τα σημαντικότερα είδη ζώου της περιοχής κι εκείνοι έχουν βραβευθεί πολλές φορές για τα κριάρια τους που έλκουν μια μακρινή, αρχαία καταγωγή.


Όταν μια θανατηφόρα ασθένεια προσβάλει τα πρόβατα του Κίντι και εξαπλώνεται στην περιοχή ως ιός, οι αρχές αποφασίζουν ότι πρέπει να θανατωθούν όλα τα πρόβατα της κοιλάδας ώστε να σταματήσει η απειλή! Όμως, αυτή η απόφαση θα αποτελέσει έναν «ξαφνικό θάνατο» για τους κτηνοτρόφους καθότι αυτή είναι η κύρια πηγή του εισοδήματός τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταλείψουν τη γη τους.


Αλλά ο Γκάμι και ο Κίντι δεν εγκαταλείπουν τόσο εύκολα, κι ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό με τον δικό του τρόπο: ο Κίντι χρησιμοποιώντας το τουφέκι του και ο Γκάμι την ευστροφία του. Καθώς οι αρχές πλησιάζουν τα αδέλφια, εκείνα θα πρέπει να ενωθούν ώστε να σώσουν αυτό το ξεχωριστό είδος προβάτων που έχουν περάσει σε αυτούς από γενιά σε γενιά, και ως εκ τούτου δεν θα «εξαφανιστούν» και οι ίδιοι.


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X