Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Μυρωδικά στο μαγείρεμα: Δείτε πώς ωφελούν την υγεία
Μυρωδικά στο μαγείρεμα: Δείτε πώς ωφελούν την υγεία  thumbnail

Μυρωδικά στο μαγείρεμα: Δείτε πώς ωφελούν την υγεία


Η χρήση μυρωδικών στο μαγείρεμα δεν κάνει μόνο τα φαγητό νοστιμότερο, αλλά ωφελεί και την υγεία.
Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, μυρωδικά όπως το θυμάρι και ο μαϊντανός, περιέχουν ένα συστατικό το οποίο πυροδοτεί το σχηματισμό εγκεφαλικών κυττάρων και διευκολύνει τη μεταξύ τους σύνδεση.


Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν απιγενίνη, ένα συστατικό που ανήκει στα φλαβονοειδή και περιέχεται σε μυρωδικά όπως το θυμάρι και ο μαϊντανός αλλά και στις πιπεριές και το χαμομήλι.


Προσθέτοντας απιγενίνη σε ανθρώπινα βλαστοκύτταρα, οι ερευνητές παρατήρησαν πως μετά από διάστημα 25 ημερών, αυτά διαφοροποιήθηκαν σε νευρώνες, δηλαδή κύτταρα του νευρικού συστήματος, κάτι το οποίο δεν παρατηρήθηκε απουσία του υπό εξέταση συστατικού.


 


Φάνηκε επίσης ότι οι συνάψεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ των νευρώνων ήταν ισχυρότερες, χαρακτηριστικό που έχει ιδιαίτερη σημασία για την καλή εγκεφαλική λειτουργία, τη μνήμη και την ικανότητα μάθησης.


Τα ευρήματα θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση διαφόρων νευροεκφυλιστικών νοσημάτων. onmed


  

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X