Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Η δυναμική, Ελληνοπολωνή κόρη επιχειρηματία που βρήκε «καταφύγιο» στη σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το παρών στον γάμο της Τζένης Μπαλατσινού και του Βασίλη Κικίλια έδωσε η όμορφη σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

«Έλαμψε» στον γάμο της Τζένης Μπαλατσινού

Και όπως ήταν αναμενόμενο, οι φωτογραφικές μηχανές των ρεπόρτερ πήραν «φωτιά» με την όμορφη επιχειρηματία να επιλέγει ένα maxi φόρεμα σε τόνους του μπλε και του πράσινου. Τα μαλλιά της, παρά τη ζέστη, ήταν κάτω, με ένα χαλαρό πιάσιμο πίσω.

Η αλήθεια είναι πως στην πλειονότητα των εκδηλώσεων που παρευρίσκεται, «κάνει» τους άλλους να συζητούν το όνομά της. Αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ξέρουν όλοι. Ποια είναι όμως, η Ελληνοπολωνή σύζυγος του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Με καταγωγή από Αίγυπτο και Βαρσοβία

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Με καταγωγή από την Αίγυπτο και τη Βαρσοβία, η γιαγιά της, Μαίρη Άνταμς, προέρχεται προερχόταν από παλιά εμπορική οικογένεια της Τήνου αλλά και από Άγγλους προγόνους της Σμύρνης.

Από την πλευρά του πατέρα της, ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφσκι, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία και υπήρξε ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών. Ο πατέρας της συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες με έδρα το Λονδίνο.

Οι γονείς της ερωτεύτηκαν στην Ελβετία

Από την πλευρά της Ελληνίδας μητέρας της, ο ναυπηγός παππούς της Φίλιππος άνηκε στην 3η γενιά Ελλήνων της Αλεξάνδρειας και ήταν Πρόεδρος του νορβηγικού «Det Norske Veritas». Ήταν ο πρώτος φοιτητής που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Νιούκαστλ του Λονδίνου. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1956.

Οι γονείς της γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στην Ελβετία όπου σπούδαζαν ιατρική. Η μητέρα της, μια γυναίκα ανεξάρτητη, η οποία δεν λογάριαζε κοινωνικά ταμπού, ήταν, όπως λένε, «σκιά και φάρος» ταυτόχρονα για τη Μαρέβα, που ακολούθησε στη ζωή της το δικό της μονοπάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=XZjyGzWhmGA

Μεγάλωσε με τη γιαγιά της

Η σύζυγος του «γαλάζιου» προέδρου είναι ένα κορίτσι που μεγάλωσε ουσιαστικά με τη γιαγιά της μετά το διαζύγιο των γονιών της. Ο πατέρας της επέλεξε το Λονδίνο και η μητέρα της έκανε τρεις ακόμα γάμους, όπως λένε. Σε έναν από αυτούς απέκτησε τον ετεροθαλή αδελφό της, τον Γιώργο, ο οποίος ασχολείται με τα χρηματιστηριακά.

Το πρώτο της πτυχίο είναι από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις Πολιτικές Επιστήμες και το δεύτερο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία. Ωστόσο, κατέληξε στο Χάρβαρντ όπου έκανε το μεταπτυχιακό της στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

instagram.com/@marevagrabowskimitsotaki

Στο Χάρβαρντ γνωρίστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εκεί είναι που γνωρίστηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν από πολλά χρόνια και παντρεύτηκαν το 1997 στην Αγία Ειρήνη, στην Πλάκα. «Καρπός» του έρωτά τους είναι τα παιδιά, με πρώτη την κόρη τους Σοφία η οποία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά τον γάμο τους. Αργότερα απέκτησαν άλλα δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

«Ήμουν συγκεντρωμένη στις σπουδές. Άλλωστε ο πρώτος χρόνος απαιτεί πολλή δουλειά και δεν είχα καιρό να ασχοληθώ με τίποτε άλλο παρά μόνο με το διάβασμα και το πώς θα πετύχω. Τα χρήματα στη ζωή του ανθρώπου δεν παίζουν καθοριστικό λόγο. Σήμερα τα έχεις και αύριο κάτι συμβαίνει και τα χάνεις. Αυτό που ποτέ δεν χάνεται είναι οι σπουδές, η μόρφωση», είχε δηλώσει για τον δεσμό τους.

Η σχέση τους έγινε το «καταφύγιο» τους

Συναντήθηκαν την πρώτη κιόλας ημέρα που εκείνη πάτησε το πόδι της στη σχολή. Ο Κυριάκος έγινε ο οδηγός της και τη μύησε σε μια νέα καθημερινότητα. Και από φίλοι, έγιναν σύντροφοι. Η σχέση τους έγινε το μόνο «καταφύγιο» από την εντατική μελέτη και την πίεση.

Η σχέση τους, βέβαια, άργησε να γίνει αποδεκτή από την οικογένεια Μητσοτάκη και οι συγκρούσεις ήταν έντονες. Οι αντιδράσεις της συντηρητικής οικογένειας του Έλληνα πολιτικού για το επώνυμό της, οι πολύπλοκες οικογενειακές της καταβολές και το γεγονός ότι θεωρείται από πολλούς ως ο υποκινητής του αναστήματος που έχει αναπτύξει ο πρόεδρος της ΝΔ, μέσα στην οικογένεια Μητσοτάκη, ήταν οι κύριες αιτίες για να μην την καλοδεχτούν.

Η γνωριμία με την οικογένεια Μητσοτάκη

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν, όπως λέγεται, ο πιο ψύχραιμος στο οικογενειακό σκηνικό αντιπαραθέσεων που στηνόταν καθημερινά. Προτιμούσε τον διάλογο από τις συναισθηματικές εκρήξεις, ενίοτε και τη σιωπή από τις «βαριές» κουβέντες.

Από τη μεριά της η Μαρέβα είχε και εκείνη τους δισταγμούς της. Προερχόμενη κατά δήλωσή της από μια οικογένεια κεντροαριστερών, αφενός κραύγαζε την περηφάνια της για το επίθετό της και την καταγωγή της, και αφετέρου γνώριζε το «βάρος» και τις ευθύνες που συνεπάγεται το να είσαι μέλος μιας οικογένειας με ιστορία και παράδοση.

instagram.com/@marevagrabowskimitsotaki

Πώς είναι οι σχέσεις της με τις αδερφές του Κυριάκου Μητσοτάκη;

«Στη συνάντηση μας ήμουν επιφυλακτική. Όμως η μητέρα του Κυριάκου με δέχτηκε με τη ζεστασιά της μάνας, σαν να ήμουν ήδη μέλος της οικογένειας. Με έκανε να αισθανθώ δικός τους άνθρωπος», είχε εκφράσει σε συνέντευξή της για τη Μαρίκα, τη μητέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γενικά τον πεθερό της τον θεωρεί δάσκαλο και απολάμβανε να τον ακούει να διηγείται ιστορίες. Από την άλλη, οι αδελφές του Κυριάκου, όπως λένε άνθρωποι από τον κύκλο τους, ποτέ δεν προσπάθησαν να την κάνουν να νιώσει μέλος της οικογένειας. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τη Μαρέβα.

Είναι γυναίκα καριέρας

Υποστηρίζουν ότι είχε μια δεσποτική και συχνά αλαζονική συμπεριφορά, χωρίς να κάνει από μέρους της κάποια κίνηση καλής θέλησης. Αντιθέτως, οι φήμες θέλουν να τις σνόμπαρε και να μιλούσε απαξιωτικά.

Είναι εύκολο κανείς να τη χαρακτηρίσει δυναμική γυναίκα και άτομο καριέρας. Εξάλλου ένα από τα «όπλα»της είναι οι γλώσσες που μιλά: Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά και Τουρκικά. «Εγώ ήμουν και είμαι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος και οικονομικά και ως προσωπικότητα. Έχω επιβιώσει σε ανταγωνιστικά επιχειρηματικά και τραπεζικά περιβάλλοντα».

Τα τρυφερά λόγια του συζύγου της για εκείνη

«Η Μαρέβα είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Είναι δυναμική, λέει την άποψή της και μερικές φορές τη λέει έξω από τα δόντια. Ταυτόχρονα είναι γλυκιά, τρυφερή και εκπέμπει ιδιαίτερη καλοσύνη», έχει προτάξει πολλάκις σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τη συνοδοιπόρο του στη ζωή.

Εργάστηκε για 12 χρόνια ως στέλεχος της Deutsche Bank και σήμερα είναι συνιδρύτρια της ελληνικής εταιρίας Zeus + Dione, δημιουργώντας σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Όπως και ο πατέρας της, ο οποίος διατηρούσε δική του γκαλερί στην Αγγλία, είναι συλλέκτρια έργων τέχνης ενώ λατρεύει την όπερα.

instagram.com/@marevagrabowskimitsotaki

Έχει στηρίξει τον άντρα της σε όλη του την πορεία

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στήριξε τον σύζυγό της. «Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου… Στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στη Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξή τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Παρότι πλέον είναι μαζί και χαμογελαστοί, η σχέση τους πέρασε κρίση και έμειναν χώρια για 5 περίπου χρόνια. Οι συνεχείς οικογενειακές αντιπαραθέσεις, το επιβαρυμένο πρόγραμμα του Κυριάκου λόγω της πολιτικής και οι διαταραγμένες ισορροπίες έφεραν τη ρήξη.

Ένιωσε, όμως, πως «πνίγεται»

Είναι εύλογο η Μαρέβα μέσα σε όλη αυτή τη δίνη της έντασης, να ένιωσε πως «πνίγεται». Η αγάπη τους όμως, ήταν πολύ δυνατή και η επανασύνδεση ήρθε. «Η πολιτική είναι σημαντική αλλά πάνω από όλα είναι τα παιδιά και η γυναίκα μου», είχε εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πώς έσωσε τον γάμο του.

Για τον σύζυγό της έχει αποκαλύψει: «Είναι άνθρωπος αληθινός, που δεν έχει σχέση με αυτό που πολλοί άνθρωποι λένε για εκείνον με κακόβουλο τρόπο. Είναι διαφορετικός από την οικογένειά του και αυτό θα το καταλάβει κάποιος αν τον γνωρίσει από κοντά. Είναι πολύ ανθρώπινος, δεν είναι υπερόπτης, είναι αληθινός και αρκετά γεμάτος».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κώστας Μπακογιάννης: Ο έρωτας με τη Σία, το διαζύγιο και ο τραγικός θάνατος του πατέρα του!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πάντα για την οικογένεια του, τη ζωή του και τις φήμες για τον Τέρη Χρυσό!

Kωνσταντίνος Μητσοτάκης: Ο μεγάλος έρωτας με τη Μαρίκα, η αποστασία και οι κόντρες με τον Ανδρέα

Κατερίνα Μητσοτάκη: Οι δύο γάμοι και ο αγαπημένος ανηψιός του Κυριάκου

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό η δολοφονία που «πάγωσε» το πανελλήνιο – Τα τελευταία λόγια του και το χρονικό μιας εκτέλεσης

Κατερίνα Παπακώστα: Από τη ΝΔ βρέθηκε υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Η ηθοποιός κόρη, ο επιστήμονας γιος και τα απειλητικά μηνύματα

Σχετικά άρθρα