Πατάτες με αυγά στο φούρνο

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>3 πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους</li>
<li>4 αυγά</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
<li>600 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα 4</li>
<li>2 σκ. σκόρδο</li>
<li>2 κ.σ. φύλλα θυμαριού</li>
<li>100 γρ. φέτα τριμμένη ή 140 γρ. τσένταρ τριμμένο</li>
<li>θυμάρι</li>
<li>ξύσμα λεμονιού</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p style="text-align: left;">Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</li>
<li>Βάζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με νερό, φέρνουμε σε βρασμό, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε.</li>
<li>Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε ένα ένα τα υλικά μας. Πρώτα τις πατάτες μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα. Μετά τα μανιτάρια μας μέχρι να μαλακώσουν (5-8 λεπτά) και ρίχνουμε μέσα το θυμάρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό.</li>
<li>Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί και με το υπόλοιπο θυμάρι. Κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα μας στις οποίες σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αυγά.</li>
<li>Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι τα αυγά να σταθεροποιηθούν και το τυρί να αρχίσει να λιώνει.</li>
</ul>
<p style="text-align: left;"><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p style="text-align: left;"> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα