Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απέχουν οι δικηγόροι – Στον αέρα οι δίκες – Άγνωστο πότε θα ξαναμπούν στις αίθουσες
Απέχουν οι δικηγόροι - Στον αέρα οι δίκες - Άγνωστο πότε θα ξαναμπούν στις αίθουσες thumbnail

Απέχουν οι δικηγόροι – Στον αέρα οι δίκες – Άγνωστο πότε θα ξαναμπούν στις αίθουσες

Tην συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αντιδρώντας στις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισαν οι δικηγόροι, παρατείνοντας την αποχή από τα καθήκοντά τους έως την ερχόμενη Παρασκευή μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας.


Η Ολομέλεια συνεδρίασε μετά την πορεία των δικηγόρων και άλλων επιστημονικών συλλόγων προς τη βουλή, αποφασίζοντας νέες κινητοποιήσεις έως την προσεχή Παρασκευή, 22 του μήνα, όποτε και θα συνεδριάσουν εκ νέου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Απόφαση για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016


Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 14/1/2016, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, αμέσως μετά την μαζική πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία χιλιάδων δικηγόρων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.


Τα μέλη της Ολομέλειας επισφράγησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ομόθυμη, καθολική και απόλυτη αντίθεση των δικηγόρων της χώρας στο κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. ασφαλιστικό σύστημα.


Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε και ζητεί να εκκινήσει καλόπιστα, νέος διάλογος από μηδενική βάση στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων.


Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια αποφάσισε:


α. Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια έως και την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, με αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών.


β. Την συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας(22-1-2016), προκειμένου να αξιολογηθούν τυχόν μεσολαβούσες εξελίξεις και να ληφθεί απόφαση σχετικά με την συνέχιση της αποχής».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X