Αρχική / Ψυχολογία / Διπολική διαταραχή / Αληθινή Ιστορία: Πώς κατάλαβα ότι έχω διπολική διαταραχή και τι έκανα
Αληθινή Ιστορία: Πώς κατάλαβα ότι έχω διπολική διαταραχή και τι έκανα  thumbnail

Aναστασία αναγνώστρια του boro.gr

Αληθινή Ιστορία: Πώς κατάλαβα ότι έχω διπολική διαταραχή και τι έκανα

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλημέρα σας είμαι 47 ετών γυναίκα από πάντα ήμουν καταπληκτικό άτομο μέχρι που πέρασαν πολλά χρόνια φαρμακοθεραπείας χωρίς αποτέλεσμα και τελικά έφτασαν οι τελευταίοι γιατροί που επισκέφτηκα να συμπεράνουν ότι πιθανή διάγνωση είναι η διπολική διαταραχή τύπου 2.  Είναι πολύ άσχημο κανείς δε μου λέει με σιγουριά τίποτα κατανοώ ότι είναι δύσκολη η διάγνωση εν πάση περιπτώσει φορτώθηκα και άλλα φάρμακα τίποτα πάλιέφτασα να παίρνω 12 φάρμακα τίποτα δεν άλλαζε όσπου πήρα τη μεγάλη απόφαση να τα κόψω.


Έχω πάρει τα φάρμακα 4 μήνες η κατάσταση παραμένει η ίδια όπως και με τα φάρμακα το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι δε φορτώνω τον οργανισμό μου και ότι πλέον βλέπω καθαρά τα πραγματικά προβλήματα προσπαθώντας να τα λύσω με πολύ κόπο βλέπω μια ψυχολόγο μια φορά τη βδομάδα. Με έχει βεβαιώσει ότι η διπολική διαταραχή αντιμετωπίζεται και χωρίς αγωγή αλλά με πολύ δουλειά και ψυχοθεραπεία. Δεδομένου ότι έχω δει πολλούς γιατρούς και ψυχολόγους έχω τη δυνατότητα να ξέρω αν μου ταιριάζει ο θεραπευτής λοιπόν έχουμε καλή συνεργασία αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας. Η ψυχολόγος που βλέπω είναι μόλις 25 ετών και έρχεται κατ’ οίκον γενικά θα ήθελα μια έμπειρη γνώμη στην παρούσα φάση. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχίατρος Νίκος Δέγλερης 


Αγαπητή αναγνώστρια,Καλή Χρονιά!

Πάγια αρχή της ορθής θεραπευτικής αγωγής (evidence-based practice of clinical excellence)είναι η ακριβής διαφορική διάγνωση

της συγκεκριμένης διαταραχής.Πολύτιμη κλινική βοήθεια παρέχει η ψυχομετρική δοκιμασία (test-MMPI)  από έμπειρο κλινικό ψυχολόγο ώστε με σαφή διάγνωση να καθορισθεί η περαιτέρω θεραπευτική στρατηγική.

Με εκτίμηση

Δρ.Νίκος Ε.Δέγλερης


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X