Ανατολίτικος αέρας στην ανοιξιάτικη μόδα!

Σύγχρονες γκέισες κατέκλυσαν τις πασαρέλες των κορυφαίων οίκων μόδας, επιτρέποντας στις fashionistas να εντοπίσουν με ευκολία και πολύ νωρίς ποιο πρόκειται να είναι το ισχυρότερο trend της σεζόν. Οι ριχτές γραμμές που αγκαλιάζουν κολακευτικά τη σιλουέτα, τα εξωτικά κιμονό και τα ιδιαίτερα ασιάτικα μοτίβα ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν, μεταξύ άλλων, στους οίκους Peter Pilotto, Emilio Pucci, Proenza Schouler, Etro, Hermes, Miu Miu, Mulberry, Dries Van Noten, Roberto Musso, Jean Paul Gaultier, Haider Ackermann, Aquilano Rimondi και Akris.

Το πολυτελές μετάξι πήρε τη μορφή βραδινών, αλλά και υπέρκομψων καθημερινών συνόλων, που εκτοξεύουν τη θηλυκότητα και την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας στα ύψη, αναδεικνύοντας τις καμπύλες, χωρίς όμως να προδίδουν τα μυστικά του κάθε σωματότυπου. Το κόκκινο, σε όλες τις αποχρώσεις του, είναι αναμφίβολα το χρώμα που κράτησε τα ηνία της εν λόγω τάσης, προκαλώντας εκείνες που θα το επιλέξουν να βρουν τον ιδανικό τόνο που θα τις κολακέψει. Η πολυχρωμία θριαμβεύει σε όλο της το μεγαλείο και τα ουδέτερα μαύρο, γκρι και λευκό επιστρατεύονται προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία. Ακόμα και οι πιο διστακτικοί οίκοι, που απέφυγαν να ακολουθήσουν την τάση των east επιρροών, φρόντισαν να συμπεριλάβουν στα catwalk looks τους διακριτικές πινελιές, όπως τα ογκώδη σκουλαρίκια και τα περίτεχνα κολιέ του ιταλικού οίκου Gucci, καθώς και τα extravagant υποδήματα του λονδρέζικου Alexander McQueen.

Collage

Τη μαεστρία τους στο mix & match χρωμάτων αλλά και υφασμάτων αποφάσισαν να επιδείξουν οι Michael Kors, Emporio Armani, Fendi, Proenza Schouler, Lanvin, Peter Pilotto, Paul Smith, Erdem, Acne, Diane von Furstenberg, Christian Dior, Hermes και Ralph Lauren. Από τους πιο τολμηρούς, ο οίκος Roksanda Llincic χρησιμοποίησε 10 διαφορετικά χρωματικά μοτίβα για τη δημιουργία ενός μόνο φορέματος, δίνοντας το πράσινο φως στις απανταχού fashionistas να πειραματιστούν άφοβα και χωρίς ενοχές. Ακόμα και αν εσείς όμως είστε αρχάρια σε αυτό το στιλιστικό παιχνίδι, μην πτοείστε. Εξοικειωθείτε αρχικά με την τριχρωμία, συνδυάζοντας τη με natural μακιγιάζ και έπειτα επιχειρήστε να δημιουργήσετε ανατρεπτικούς συνδυασμούς υφασμάτων, όπως είναι για παράδειγμα αυτός του μακό με το σατέν.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα