Αρχική / Διατροφή / Χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας
Χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας thumbnail

Χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας

Συστατικά




Για το χταπόδι



  • 1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)

  • 3 κ.σ. ξύδι

  • 100ml κρασί λευκό

  • 3 κ.σ. μέλι

  • 5-6 κ.σ. μπαλσάμικο

  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

  • 3 κρεμμύδια

  • 15 ντοματάκια σε καρέ

  • μυρωδικά της αρεσκείας σας


Μέθοδος Εκτέλεσης



  • Ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας.

  • Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξύδι και το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι. Οταν είναι έτοιμο σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό σε ένα μπολ και το χταπόδι μόνο του ξεχωριστά.

  • Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. 

  • Βάζουμε και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά.

  • Προσθέτουμε το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού, μπαλσάμικο και μέλι. 

  • Σερβίρουμε το καραμελωμένο τραγανό χταπόδι με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα του μαζί με τον πουρέ μελιτζάνας

  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένα ντοματάκια και μυρωδικά.




Tip

Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι!



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X