Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συμφωνία ορόσημο στο κυνήγι της φοροδιαφυγής
Συμφωνία ορόσημο στο κυνήγι της φοροδιαφυγής  thumbnail

Συμφωνία ορόσημο στο κυνήγι της φοροδιαφυγής


Συμφωνία ορόσημο στην καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί η συμφωνία των Οικονομικών αρχών Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας και της Ελλάδας, που παρουσιάστηκε σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόμπερτ Μποργιανς, έδωσαν τα χέρια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας για την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.


 
Παπαγγελοπουλος: Τα Άβατα τελείωσαν – Βρισκόμαστε σε πόλεμο


 Κανείς δεν θα παραμείνει στο απυρόβλητο,  ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τονίζοντας πως τα άβατα τελείωσαν. «Τα άβατα τελείωσαν. Οι έρευνες γίνονται προς όλες τις κατευθύνσεις και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να  υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου. Θα λογοδοτήσουν οι πάντες. Η συμφωνία που υπογράφεται σήμερα και προβλέπει παροχή τεχνογνωσίας εκ μέρους των αρχών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας αποδεικνύει στην πράξη την ουσία της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Αποδεικνύει ότι η εποικοδομητική συνεργασία και η επί της ουσίας βοήθεια μπορεί να αποδώσει πολύ περισσότερα από την εκδικητική πολιτική της εξόντωσης και της τιμωρίας ενός ολόκληρου λαού.  Και για αυτό ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Βάλτερ – Μπόργιανς για την έμπρακτη στήριξη του στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό». Σε δήλωσή του στην kontranews,  ο υπουργός εκτίμησε ότι  έρχονται συγκλονιστικά νέα μέσα στο επόμενο εξάμηνο και πως το επιθυμητό αποτέλεσμα των ελέγχων που έχουν ήδη ξεκινήσει είναι η απονομή δικαιοσύνης και η αύξηση των δημοσίων εσόδων.


 
Αλεξιάδης: κανείς εγκληματίας στο απυρόβλητο


 «Δεν θα  μείνει κανείς εγκληματίας στο απυρόβλητο όταν οι συνεπείς πολίτες πληρώνουν άδικους φόρους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι οι λίστες θα φέρουν σημαντικά έσοδα το επόμενο διάστημα.  Στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να αποκτήσει ακόμα δύο όπλα. Ο κ. Αλεξιάδης, αναφέρθηκε στα δύο νέα νομοσχέδια που έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα, της εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων και του περιουσιολογίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, η εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων, «θα επιτρέψει για τελευταία φορά να νομιμοποιηθούν κεφάλαια στο εξωτερικό και το εσωτερικό, που δεν έχουν φορολογηθεί έως σήμερα. Αμέσως μετά οι ποινές αυξάνονται, προχωρούμε σε δεσμεύσεις – κατασχέσεις, πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις». Το περιουσιολόγιο, «θα επιτρέψει στη φορολογική διοίκηση για πρώτη φορά, να έχει πλήρη εικόνα της περιουσίας του πολίτη και της επιχείρησης. Όσοι δεν το κάνουν θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις».


Μποργιανς: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής
 
Για «ηχηρό μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες για  τη διασφάλιση της φορολογικής Δικαιοσύνης» έκανε λόγο ο  υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόμπερτ Μποργιανς,
 τονίζοντας ότι «η Ελλάδα επιθυμεί από μόνη της την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Για την επιτυχία ανάλογων ερευνών στην Γερμανία δήλωσε ότι, «οι φορολογικές έρευνες έχουν εξασφαλίσει πάνω από 2 δισ. ευρώ επί πρόσθετα φορολογικά έσοδα, μέσω της αγοράς φορολογικών CD και της εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων. Σε ολόκληρη τη Γερμανία ξεπερνούν τα 5 δις».Ο Γερμανός υπουργός, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα στην συνεργασία των δύο μερών, δήλωσε «εμείς προσφερθήκαμε να εκπαιδεύσουμε πενήντα ελεγκτές από την φορολογική διοίκηση έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη ανταλλαγή εμπειριών στις οικονομικές μας σχολές στην Βόρεια Βεστφαλία. Θα αξιολογήσουμε το κατά πόσο θα ωφελήσει αυτή η κίνηση και θα αποφασίσουμε για την συνέχεια».


  Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, μιλώντας στην kontranews, τόνισε την σημασία της συμφωνίας, που θα βοηθήσει την δικαιοσύνη στο έργο της ώστε να  έρθουν έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που θα ελαφρύνουν το βάρος των ελλήνων φορολογούμενων.


 Για συμφωνία ορόσημο στην μάχη κατά της διαφθοράς, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης. Όπως δήλωσε, συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην διαφθορά και την φοροδιαφυγή, με στόχο «να επιστραφούν τα κλεμμένα».


 Το κυνήγι της φοροδιαφυγής έχει ξεκινήσει


 Ήδη έχει ξεκινήσει η παρέλαση ονομάτων από την λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη καλέσει για εξηγήσεις τους είκοσι πρώτους καταθέτες οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και έχουν εμβάσματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.  Στους πρώτους που καλούνται για εξηγήσεις, είναι κυρίως γιατροί και δικηγόροι, ενώ ανάμεσά τους συγκαταλέγεται, και ένας ιερέας.


kontranews


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X