DIY: Κάνε την παλιά σου μπλούζα φούστα!

Κόψτε – ράψτε και η παλιά δαντελένια ελαστική μπλούζα που δεν φοράτε πια μεταμορφλωνεται σε απίθανη pencil φούστα. Είπαμε, μην πετάτε τίποτα!

Πριν κόψετε την μπλούζα ξεκινήστε μετρώντας τη μέση και τους γοφούς για να σιγουρευτείτε ότι η προσαρμογή θα είναι ασφαλής.

Θα χρειαστείτε:

Μπλούζα ελαστική

Ψαλίδι

Ραπτομηχανή

Φαρδύ λάστιχο για ζώνη

50 cm κορδέλα σατέν σε μαύρο ή άλλο χρώμα της αρεσκείας σας

 

Ξεκινάμε!

1. Με το ψαλίδι κόψτε από την μπλούζα τα μανίκια. Συνεχίστε κόβοντας τον λαιμό σε ευθεία γραμμή. Όσο πιο κοφτερό είναι το ψαλίδι τόσο πιο εύκολα θα γίνει η δουλειά.

2. Γυρίστε την μπλούζα ανάποδα. Κρατώντας καλά τα δύο κομμάτια ύφασμα μαζί ράψτε σε ευθεία γραμμή, από τα μανίκια και προς τα κάτω. Θυμίζουμε ότι καλό είναι αν μετρήσετε πριν κόψετε την μπλούζα για να σιγουρευτείτε ότι ταιριάζει το πλάτος με αυτό των γοφών σας.

3. Από τη ραφή που κάνατε και 1 εκατοστό περίπου έξω, κόψτε το ύφασμα που περισσεύει. Στριφώστε στα σημεία που κόψατε κάνοντας μικρές βελονιές για να αποφύγετε το ξέφτισμα. Όταν τελειώσετε, κάντε έναν κόμπο στην κλωστή και στερεώστε τον με μερικές βελονιές παραπάνω.

4. Μετρήστε και κόψτε το φαρδύ λάστιχο για τη ζώνη έτσι ώστε να ταιριάζει με το πλάτος του πάνω μέρους της φούστας.

5. Με καρφίτσες στερεώστε το λάστιχο στη φούστα, στο σημείο που θέλετε. Ράψτε προσεκτικά με τη ραπτομηχανή. Η φούστα είναι έτοιμη.

6. Κόψτε την κορδέλα σε πλάτος δύο φορές αυτού της μέσης σας. Δέστε τη γύρω από το φαρδύ λάστιχο κάνοντας έναν όμορφο φιόγκο.

 

Πηγή: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ

Σχετικά άρθρα