Πατατομπιφτέκια

<p><strong><span>Υλικά</span></strong><br /><span>1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4</span><br /><span>2 ξερά κρεμμύδια, μεγάλα, τριμμένα </span><br /><span>3 αβγά, χτυπημένα </span><br /><span>1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</span><br /><span>? φλ. έ.π. ελαιόλαδο </span><br /><span>1 φλ. αλεύρι </span><br /><span>2 φλ. νιφάδες βρόμης </span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι </span><br /><span>ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα</span></p>
<p><span><strong><span>Εκτέλεση</span></strong><br /><span>Στο μπλέντερ ή στον χοντρό τρίφτη περνάμε τις πατάτες και πετάμε τα υγρά που θα μαζευτούν στο πιάτο. Τις ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα αβγά, το ελαιόλαδο (το περισσότερο θα φύγει στο τηγάνι), το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τη βρόμη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. </span><br /><span>Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Με μεγάλο κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα και αδειάζουμε στο τηγάνι, πιέζοντας να σχηματιστούν μπιφτέκια. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι η κάτω πλευρά να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Τρώγονται και χλιαρά, με γιαούρτι ή με μια πλούσια σαλάτα.</span></span></p>
<p><span><span><strong>TIP:</strong><span> Προσθέστε στο μείγμα τριμμένο κασέρι (1 κούπα) ή γραβιέρα.</span></span></span></p>
<p><span><span><span>alatikaipiperi.gr</span></span></span></p>

Σχετικά άρθρα