Αρχική / Διατροφή / Γύρος κοτόπουλο
Γύρος κοτόπουλο thumbnail

Γύρος κοτόπουλο


Συστατικά




  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές

  • 300 γρ. άλμη για πουλερικά

  • πίτες για σουβλάκια

  • τζατζίκι

  • λαχανικά (ντομάτα κ.α.)

  • ελαιόλαδο


Μέθοδος Εκτέλεσης



  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια μέσα στην άλμη.

  • Καλό θα ήταν να βάλουμε την άλμη και το κοτόπουλο σε μια σακούλα κλεισμένη καλά και αν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα.

  • Αλλιώς θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα μπολ και να πιέσουμε με ένα πιάτο το κρέας να είναι κάτω από την επιφάνεια της άλμης.

  • Αφήνουμε το κοτόπουλο εκεί για μισή ώρα.
 Αφαιρούμε και στραγγίζουμε το κρέας.

  • Σκουπίζουμε το κρέας με χαρτί για να φύγουν όλα τα υγρά.

  • Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά.
Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.

  • Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.

  • Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.




Tip

Προσοχή στην ώρα που θα αφήσουμε το κοτόπουλο στην άλμη γιατί αλλιώς θα βγει πολύ αλμυρό και σκληρό! 

 


 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X