Αρχική / Teens / Τι να κάνεις αν οι δύο κολλητές σου σε αφήνουν στην απ’ έξω.
Τι να κάνεις αν οι δύο κολλητές σου σε αφήνουν στην απ’ έξω. thumbnail

Τι να κάνεις αν οι δύο κολλητές σου σε αφήνουν στην απ’ έξω.

Αν σου συμβαίνει αυτό είναι όντως άσχημο. Το να είσαι σε ένα γκρουπ με 3 κολλητές είναι αρκετά δύσκολο χωρίς να έχει σημασία το πόσο κοντά είστε η μία στην άλλη, οι δύο από τους τρεις ανθρώπους τις περισσότερες φορές έρχονται λίγο πιο κοντά, κι έτσι το τρίτο άτομο νιώθει παραγκωνισμένο και μοναξιά.Φίνεται πως οι φίλες σου σε παραμελούν για τη μεταξύ τους σχέση, και είναι λογικό να αισθάνεσαι λύπη. Αλλά πρέπει να το περάσεις κι αυτό και να αποδεχθείς πως κάποιο άθρωποι δένονται περισσότερο. 

Αρχικά θα πρέπει να τους μιλήσεις. Αν νιώθεις αμηχανία ξεκίνα με ένα σχετικό 
μήνυμα Να τονίζεις πως δεν σε ενοχλεί το ότι είναι καλές φίλες, ίσα ίσα, αλλά ότι νιώθεις πως σε αφήνουν στην απ’ έξω και πως σου λείπει η παρέα τους. Προειδοποίηση: Μπορεί αρχικά να γίνουν αμυντικές και να σε πληγώσουν λέγοντάς σου πως ζηλεύεις. Αν δεν θέλουν να ακούσουν αυτά που έχεις να τους πεις είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό σου. Δεν γίνεται να κάνεις όλους τους ανθρώπους να σε ακούσουν. Αλλά μπορεί η συζήτηση να πάει και καλά και να ξεκινήσουν να κάνουν προσπάθειες να συμπεριλαμβάνουν κι εσένα περισσότερο. Αξίζει να προσπαθήσεις. 

Εναλλακτικά θα 
μπορούσες να το συζητήσεις και με κάποιον τρίτο. Το να μην μιλήσεις για αυτό με κανέναν δεν πρόκειται να διορθώσει την κατάσταση. Είναι πολύ βοηθητικό να μιλάς για τέτοιες καταστάσεις με κάποιον που δεν είναι μπλεγμένος σε αυτές . Όχι μόνο θα σε κάνει να νιώσεις λιγότερο μόνη, αλλά μπορεί να σου δώσει και χρήσιμες συμβουλές. Αν νιώθεις πως δεν έχεις κανέναν άλλο φίλο να το συζητήσεις, μίλα στους γονείς σου, στα αδέρφια σου ή κάποιον άλλο συγγενή με τον οποίο είσαι κοντά και νιώθεις οικειότητα. Θα μπορούσες να μιλήσεις και σε κάποιον σύμβουλο του σχολείου σου. Μπορεί να είναι όποιος θέλεις εσύ. Το θέμα είναι πως έχεις επιλογές, κάτι που πρέπει να γνωρίζεις. 

Επίσης πρέπει να σκεφτείς και αυτό. Σε παρακαλώ 
προσπάθησε να μην τσαντιστείς. Μήπως όντως ζηλεύεις λιγάκι τη σχέση τους και είσαι λίγο υπερβολική ή υπερευαίσθητη με το θέμα; Όταν κάποιος παρατηρήσει πως οι δύο καλύτεροί του φίλοι δένονται πιο πολύ, μπορεί να αρχίσει να θυμώνει, και χωρίς να το καταλαβαίνει να τους απωθεί μακριά του, αντί να αποδέχεται την φιλία τους. Προσπάθησε να γίνεις κι εσύ μέρος αυτής της φιλίας. Αν το έχεις ήδη κάνει αυτό και δεν πιάνει τότε μπορείς να κάνεις αυτό που θα διαβάσεις παρακάτω…

Αν λοιπόν δεν φαίνεται οι φίλες σου να είναι πια πρόθυμες να κάνουν και με σένα τόσο πολύ παρέα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να βρεις και νέους φίλους. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τις ξεγράψεις. Αλλά αν δεν θέλουν να κάνουν παρέα μαζί σου πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις 
πράγματα με άλλους ανθρώπους που θα σου συμπεριφέρονται καλύτερα. Κάνε νέους φίλους στο σχολείο ή στις εξωσχολικές σου δραστηριότητες. Ξεκίνα νέα χόμπι για να απασχολείσαι. Ο στόχος σου πρέπει να είναι να γεμίσεις τη ζωή σου με πράγματα που να σε κάνουν χαρούμενη ώστε να μην περνάς τόσο πολύ χρόνο να σκέφτεσαι τις πρώην σου κολλητές. Και κάνοντας αυτά μπορεί να προκύψουν και νέες πιο ουσιαστικές και ανθεκτικές στο χρόνο φιλίες. Με ανθρώπους για τους οποίους θα είσαι προτεραιότητα κι όχι εναλλακτικό σχέδιο. 

Για να καταλήξουμε. Αν τα δύο αυτά κορίτσια σε θεωρούν φίλη τους, τότε θα πρέπει να σεβαστούν τα αισθήματά σου και να προσπαθήσουν να διορθώσουν τη σχέση σας. Αν δεν νοιάζονται για τη φιλία σου και αποφασίσουν να ξεκόψουν από εσένα, τότε καλύτερα χωρίς τη φιλία τους. Δεν είναι δίκαιο για εσένα και ούτε μπορείς να τις αλλάξεις. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X