Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ο Χουβαρδάς σκηνοθετεί την «Οπερα της πεντάρας» στο Παλλάς
Ο Χουβαρδάς σκηνοθετεί την «Οπερα της πεντάρας» στο Παλλάς   thumbnail

Ο Χουβαρδάς σκηνοθετεί την "Οπερα της πεντάρας" στο Παλλάς
Ζητιάνοι, πόρνες, μικροεγκληματίες, αστυνομικοί, μικρά και μεγάλα αφεντικά, θα κατακλύζουν τη σκηνή του Παλλάς από 24/02 και για 20 παραστάσεις.


Το αριστούργημα των Μπέρτολτ Μπρεχτ – Κουρτ Βάιλ «Η όπερα της πεντάρας» πρόκειται να παρουσιαστεί τον άλλο μήνα στο Θέατρο Παλλάς σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.Ως ένα μεγάλο στοίχημα, χαρακτηρίζει την παράσταση ο σκηνοθέτης. «Μπορεί να δανείζεται στοιχεία από πολλά και διαφορετικά είδη θεάτρου, αλλά τελικά αποτελεί ένα ιδιαίτερο θεατρικό είδος από μόνη της» τονίζει για το έργο Γιάννης Χουβαρδάς. «Αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη δυσκολία, αλλά και η μεγάλη πρόκληση για ένα σύγχρονο ανέβασμα: μέσα από μια προσεκτική και θαρραλέα προσέγγιση, να αναδειχθούν η καθαρότητα, η εκρηκτικότητα και η ψυχαγωγική δύναμη που συνθέτουν τον κόσμο του υπέροχου αυτού έργου».
Τέσσερις προϋποθέσεις 
«Πρώτη προϋπόθεση» λέει ο Γιάννης Χουβαρδάς, «είναι ένας πλήρης σε όλα τα επίπεδα θίασος και μια δυνατή ομάδα συντελεστών. Την έχουμε».
«Δεύτερη, μια γενναιόδωρη παραγωγή, πράγμα καθόλου αυτονόητο στις μέρες μας. Την έχουμε».
«Τρίτη, οι τεράστιες μουσικές απαιτήσεις, απόλυτα καλυμμένες. Τις έχουμε».
«Τέταρτη, μια παράσταση με σαφείς στόχους, που να είναι ταυτόχρονα πιστή στο πρωτότυπο, σοβαρή χωρίς σοβαροφάνεια, κωμική χωρίς ευκολίες, ελκυστική στο μεγάλο κοινό και υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου».


 Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν: Χρήστος Λούλης (Μακχήθ), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κυρία Πίτσαμ), Άγγελος Παπαδημητρίου (Κύριος Πίτσαμ), Λυδία Φωτοπούλου (Τζέννυ), Νίκος Καραθάνος (Αφηγητής, Αστυνόμος Μπράουν), Νάντια Κοντογεώργη (Πόλλυ), Κίκα Γεωργίου (Λούσυ).
Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Αντίνοος Αλμπάνης, Μιχάλης Αφολαγιάν, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ελίζα Γεροντάκη, Έφη Γούση, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Βασίλης Κουκαλάνι, Ελένη Μπούκλη , Βασίλης Μυλωνάς, Νέστορας Κοψιδάς, Μαρία Νίκα, Γιώργος Τζαβάρας.


Τον δυνατό και πολυπληθή θίασο, πλαισιώνει ζωντανή ορχήστρα 12 μουσικών.Η παράσταση 
«Η όπερα της πεντάρας», του Μπέρτολτ Μπρεχτ
Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ. 210 3213100
Πρεμιέρα: 24 Φεβρουαρίου 
Για 20 παραστάσεις

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X