Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Για Bulling μέσω ίντερνετ κατηγορείται 15χρονη
Για Bulling μέσω ίντερνετ κατηγορείται 15χρονη  thumbnail

Για Bulling μέσω ίντερνετ κατηγορείται 15χρονη

Σκληρή συμπεριφορά επιδείκνυε μέσω του διαδικτύου μια 15χρονη σε δύο ανήλικα κορίτσια, με το περιστατικό να καταγγέλλεται από το διευθυντή του σχολείου των κοριτσιών στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος της 15χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.


Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απέστελλε κατ’ επανάληψη πλήθος εκφοβιστικών μηνυμάτων μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε ανήλικες μαθήτριες του σχολείου.


Διενεργήθηκε έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων καθώς και επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία, πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή και η ταυτοποίηση 15χρονης μαθήτριας που φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με τα δύο κορίτσια.


H συσκευή τηλεφώνου την οποία χρησιμοποιούσε για την αποστολή των μηνυμάτων απεστάλη στη Δίωξη για εργαστηριακή εξέταση. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBERKID
Μέσω Twitter " Γραμμή SOS Cyber Alert "
Πηγή: inews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X