Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος λουκούμι και τραγανά πατατάκια

<h3><strong>Ένα κομμάτι του μοσχαριού πολύ οικονομικό που αν το ψήσετε σωστά θα απολαύσετε ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα που έχετε φάει ποτέ. Τρυφερό και μαλακό σαν λουκούμι. Τα τραγανά πατατάκια είναι το τέλειο συνοδευτικό του.</strong></h3>
<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1-1/2 με 2 κιλά</strong> <span>μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο</span></span></li>
<li><span><strong>1/3 φλ.</strong> <span>Κρέμα Βαλσαμικό Παν της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>πάπρικα γλυκιά</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>αλάτι χονδρό</span></span></li>
<li><span><span>μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.γ.</strong> <span>πιπέρι καγιέν</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.γ.</strong> <span>σκόρδο αποξηραμένο</span></span></li>
<li><span><strong>2 πρέζες</strong> <span>κύμινο</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.γ.</strong> <span>σκόνη μουστάρδας</span></span></li>
<li><span><span>λίγο θυμάρι και λίγη ρίγανη</span></span></li>
<li><span><span>μεγάλα κομμάτια αντιλολλητικό χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για τα πατατάκια</span></li>
<li><span><strong>1 κιλό</strong> <span>πατάτες</span></span></li>
<li><span><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><span>πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong>2 σκ.</strong> <span>σκόρδο</span></span></li>
<li><span><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>3-4 κλαδάκια</strong> <span>φρέσκο δεντρολίβανο</span></span></li>
</ul>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span><strong>Για το σιδηρόδρομο</strong><br />Καθαρίζουμε τον σιδηρόδρομο απο τις λευκές μεμβράνες. ´Η ζητάμε απο τον κρεοπώλη να μας τον καθαρίσει. Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο και βάζουμε επάνω τον σιδηρόδρομο. Αλείφουμε ολόγυρα με κρέμα βαλσαμικού. Πασπαλίζουμε λίγο δεντρολίβανο φρέσκο και τυλίγουμε το κρέας. Αφήνουμε να μείνει για 3-4 ωρες. Αφαιρούμε τα βότανα. <br />Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε στο κρέας και αλείφουμε πολύ καλά πάνω και κάτω να πάει παντού το μίγμα. Με μαχαίρι κοφτερό κάνουμε τρύπες και μπήγουμε απο το μίγμα μπαχαρικών. Τυλίγουμε πολύ καλα σε πακέτο σε λαδόκολλα. Δένουμε το πακέτο και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε σε χαμηλό προθερμασμένο φούρνο στους 140-150 βαθμούς και ψηνουμε για 3 ωρες, δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψηνουμε για 40'.<br /><strong>Για τα πατατάκια</strong> <br />Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κοβουμε σε μικρα καρέ 2 εκ. Τις ξεπλένουμε.<br />Ραντίζουμε με λάδι τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου. Αραδειάζουμε τις πατάτες, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το φρέσκο δεντρολίβανο. Βάζουμε και τα σκόρδα σπασμένα. Ανακατεύουμε. <br />Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.<br />Ψήνουμε για 1 ώρα και αλατίζουμε στο τέλος. Τα τελευταία 10' ψήνουμε τα πατατάκια στο γκριλ για να γίνουν τραγανά σαν τηγανητά.<br />Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού πριν σερβίρουμε. </span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>argiro.gr</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<p><span><span><br /></span></span></p>

Σχετικά άρθρα