Φέτες ψαριού στο φούρνο µε µανέστρα

<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 κιλά φαγκρί ή συναγρίδα ή άλλο ψάρι της αρεσκείας µας, καλά καθαρισµένο και κοµµένο σε χοντρές φέτες, πάχους περίπου 2,5 εκ.</li>
<li>1 κουτ. σούπας ντοµατοπελτές, αραιωµένος σε 250 ml νερό</li>
<li>140 ml ελαιόλαδο</li>
<li>400 γρ. µανέστρα (κριθαράκι χοντρό)</li>
<li>1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριµµένη</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Αλατίζουµε το ψάρι και το αφήνουµε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά, να στραγγίξει και να «νοστιµίσει» από το αλάτι. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 200° C.</p>
<p> </p>
<p>Βάζουµε το ψάρι σε ένα µεγάλο ταψί, πασπαλίζουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι, µε τη ρίγανη και το περιχύνουµε µε την ντοµάτα, το ελαιόλαδο και 100 ml νερό. Ψήνουµε για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουµε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούµε το ψάρι µε τρυπητή κουτάλα. Το βάζουµε σε πιατέλα και το κρατάµε στην άκρη. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180° C.</p>
<p> </p>
<p>Ρίχνουµε στο ταψί περίπου 700 ml βραστό νερό, τη µανέστρα, αλατίζουμε, ανακατεύουµε µε πιρούνι και ξαναβάζουµε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει καλά το κριθαράκι, αλλά να µη στεγνώσει και να είναι ζουµερό. Αν σωθούν τα υγρά και η µανέστρα δεν έχει γίνει, προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό. Μόλις 5 λεπτά πριν από το τέλος του µαγειρέµατος προσθέτουµε στο ταψί το ψάρι και συνεχίζουµε το ψήσιµο. Πασπαλίζουµε µε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουµε. </p>
<p>.gastronomos.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα