Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αναβάθμιση της Ελλάδας σε Β- από την Standard & Poor's
Αναβάθμιση της Ελλάδας σε Β- από την Standard & Poor's thumbnail

Αναβάθμιση της Ελλάδας σε Β- από την Standard & Poor's

Σε αναβάθμιση – έκπληξη της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε η Standard & Poor's. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από CCC+ σε B- προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.


Ο οίκος χαρακτηρίζει την προοπτική της χώρας μας ως σταθερή, που σημαίνει ότι δεν προτίθεται να προβεί σε υποβάθμιση ή αναβάθμιση μέσα στους επόμενους μήνες.


Όπως εξηγεί στην αιτιολογητική έκθεσή της η S&P, η αναβάθμιση οφείλεται στην εκτίμησή ότι Αθήνα και πιστωτές θα κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση έως τα τέλη Μαρτίου – με επίτευξη «συμβιβασμού» για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση – και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δρομολογηθεί η συζήτηση για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.


Ειδικά για το «αγκάθι» του ασφαλιστικού, ο οίκος προβλέπει συμφωνία που θα ισορροπεί μεταξύ της επιθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει τις εισφορές και του αιτήματος των δανειστών για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.


Η αναβάθμιση αποδίδεται επίσης στην εκτίμηση του οίκου ότι η ελληνική κυβέρνηση «σε γενικές γραμμές συμμορφώνεται» με τους όρους του Μνημονίου, και επισημαίνεται ότι από το καλοκαίρι η Αθήνα έχει ανακεφαλαιοποιήσει τις συστημικές τράπεζες και έχει θέσει σε ισχύ μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογή.


 


Πηγή: www.madata.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X