Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας σε αγρότες και επαγγελματίες: Ελάτε να μιλήσουμε – Σφοδρή επίθεση κατά Μητσοτάκη
Τσίπρας σε αγρότες και επαγγελματίες: Ελάτε να μιλήσουμε - Σφοδρή επίθεση κατά Μητσοτάκη thumbnail

Τσίπρας σε αγρότες και επαγγελματίες: Ελάτε να μιλήσουμε – Σφοδρή επίθεση κατά Μητσοτάκη


Σε άνοιγμα διαλόγου προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ομιλία του την Κυριακή στην εκδήλωση για την πρώτη επέτειο της ανάληψης της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας ωστόσο σαφές, πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι αδιαπραγμάτευτη και θα γίνει. 

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ένα μπαράζ επιθέσεων στη ΝΔ και τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήριζε συνεχώς νεοφιλελεύθερο, καλώντας τον να καταθέσει προτάσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, να συναινέσει στην εκλογή ενός νέου ΕΣΡ και να στηρίξει το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση. 


 

Στην εκδήλωση που διεξήχθη εν μέσω των σφοδρών κοινωνικών αντιδράσεων που προκαλεί το νέο ασφαλιστικό, ήταν εμφανής ο στόχος του πρωθυπουργού να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του, να δώσει θάρρος στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος του, να ρίξει μια σκιά στις αντιδράσεις που εκδηλώνονται και στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχουν σαν στόχο να υπονομεύσουν την κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και να τραβήξει μια σαφή διαχωριστική γραμμή ταξικού χαρακτήρα ανάμεσα στο κόμμα του, το οποίο χαρακτήρισε τη μεγάλη "λαϊκή και δημοκρατική παράταξη" που εκπροσωπεί τα λαϊκά συμφέροντα και την ΝΔ, για την οποία επανέλαβε περισσότερες φορές ότι είναι νεοφιλελεύθερη και έχει ως αρχηγό τον νεοφιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη, τον οποίο όπως είπε εξέλεξαν οι κάτοικοι των βορείων προαστίων. 


 

Συγκεκριμένα για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου. "Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση μπορεί να δεχτεί βελτιώσεις αλλά πρέπει να προχωρήσει. Τα Ταμεία δεν αντέχουν. Το δίλημμα είναι ή μεταρρύθμιση ή κατάρρευση", είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προανήγγειλε "βελτιώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μην υπάρξουν ακραίες επιβαρύνσεις και για να προστατευτούν οι νέοι επαγγελματίες", και ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο με τους αγρότες. 
Είναι πάντως ενδεικτικό πως και εδώ ο πρωθυπουργός προχώρησε σε έναν διαχωρισμό ως προς το απέναντι σε ποιους είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις η κυβέρνηση: "Δεν θα βάλουμε όμως στο ίδιο τσουβάλι τους μικρούς δικηγόρους με τα μπλοκάκια με τους ιδιοκτήτες μεγάλων δικηγορικών γραφείων και τους ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων", είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του μίλησε για αγρότες δύο ταχυτήτων, αγρότες τους οποίους το εισόδημά τους δεν τους φτάνει και αγρότες που εισέπραξαν δεκάδες χιλιάδες σε επιδοτήσεις και έκαναν καμπάνια για το "ναι" αλλά τώρα εμφανίζονται ως επαναστάτες. Ειδικά για τους αγρότες, ο πρωθυπουργός είπε πως σχεδόν διπλασιάζεται η σύνταξή τους μέσω της Εθνικής σύνταξης, ενώ οι εισφορές θα αυξηθούν σε βάθος τετραετίας. Σε ότι αφορά στο φορολογικό των αγροτών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το φορολογικό δεν περιλαμβάνεται στην πρώτη αξιολόγηση αλλά η κυβέρνηση είναι ανοικτή για να συζητήσει το θέμα. 

Στο πλαίσιο του διαλόγου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα συναντηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Μαξίμου με τους Προέδρους του ΤΕΕ, της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, παρουσία του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλου.
Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μάχη που συνεχίζεται και δεν έχει κερδηθεί ακόμα και τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ευθύνες "πάνω από το μπόι της για την Ελλάδα και την Ευρώπη: "Είμαστε περήφανοι που δώσαμε τις μάχες και δεν δειλιάσαμε. Που συγκρουστήκαμε με ένα κατεστημένο στην Ευρώπη", είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται στα διασταυρούμενα πυρά της ολιγαρχίας και της εγχώριας διαπλοκής. 


 

Τόνισε πάντως ότι η κυβέρνηση του θα απογοητεύσει όλες τις προσπάθειες αποκαθήλωσης της και ότι θα παραμείνει στην εξουσία δύο τετραετίες. "Κάποιοι ακόμα και σήμερα μηχανεύονται σενάρια και προσπαθούν ξανά, παρότι έχουμε πάρει μόλις πριν από λίγους μήνες την λαϊκή εντολή. Η κυβέρνηση όσο και αν παλεύουν θα προχωρήσει. Ας μην βιάζονται να δημιουργήσουν κλίμα γιατί θα κουραστούν να κάθονται και αυτή και την επόμενη τετραετία σε θέσεις αντιπολίτευσης", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει φωτοβολίδα της ιστορίας".

Ο κ. Τσίπρας πήρε θέση και για το θέμα που έχει προκύψει με τους διορισμούς συγγενικών προσώπων ως μετακλητών στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως οι πολιτικοί του αντίπαλοί και τα ΜΜΕ "κανιβαλίζουν ανθρώπους με προσφορά". "Εχουμε 630 μετακλητούς υπαλλήλους στα υπουργεία όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλους είχε 1.200" τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "έχουν το θράσος να μιλούν τα κόμματα που έκαναν την οικογένεια κράτος". 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο διόρισε μόνο τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες που αντισυνταγματικά απολύθηκαν", υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προχώρησε με αφορμή το θέμα αυτό σε νέα επίθεση στη ΝΔ αλλά και το Ποτάμι, λέγοντας: "Σήμερα στα υπουργεία έχουμε προϊστάμενους που επέλεξε ο κος Μητσοτάκης σε μια νύχτα, είπε ο πρωθυπουργός. Εμείς αντίθετα φέρνουμε στη Βουλή νόμο-τομή για τη δημόσια διοίκηση και καταργούμε το ρουσφέτι. Θα τον στηρίξει ο κος Μητσοτάκης και τα ποταμίσια μεταρρυθμιστικά τους εξαπτέρυγα;".

Τέλος ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για καταστροφολογία που υπονομεύει την ψυχολογία του κόσμου και προσπάθησε να δώσει μια αισιόδοξη εικόνα για το μέλλον, λέγοντας ότι "έχουμε δυσκολίες, θα τις ξεπεράσουμε και θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση". 

Υποστήριξε ότι έχουμε 2 δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα, ενώ είμαστε πρώτοι στις 28 χώρες σε απορροφήσεις του ΕΣΠΑ και τόνισε ότι το 2016 θα έρθουν 8 δισ. από επενδυτικές τράπεζες και συγχρηματοδοτούμενα έργα. Στο πολιτικό επίπεδο, προανήγγειλε, νέο αναλογικότερο εκλογικό νόμο, ώστε η ψήφος κάθε πολίτη να έχει την ίδια βαρύτητα.

  Πηγή: www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X