Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Βασικά λάθη γυναικών πριν από το χειρουργείο – Μανό, ξύρισμα, κάπνισμα, κιλά
Βασικά λάθη γυναικών πριν από το χειρουργείο - Μανό, ξύρισμα, κάπνισμα, κιλά thumbnail

Βασικά λάθη γυναικών πριν από το χειρουργείο – Μανό, ξύρισμα, κάπνισμα, κιλά

Περισσότερες από 60.000 επεμβάσεις αναβάλλονται κάθε χρόνο στη Βρετανία λόγω αποτυχίας των ασθενών να ακολουθήσουν τις εντολές των γιατρών.


Υπάρχουν κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητα, οι οποίες μπορεί να μην είναι βλαβερές σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αλλά μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές πριν περάσετε την πόρτα του χειρουργείου.


Οι οδηγίες προετοιμασίες που δίνει κάθε γιατρός πριν από μια επέμβαση, σπάνια τηρούνται από τους ασθενείς και συχνά οδηγούν στη ματαίωση του χειρουργείου.


1.Μην ξυρίζετε τα πόδια σας


Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που πιστεύουν πως το να ξυρίσουν τα πόδια τους πριν από ένα χειρουργείο, είναι ουσιαστικά εξυπηρέτηση προς τον χειρουργό.


Ωστόσο ακόμη και το καλύτερο ξύρισμα δημιουργεί μικρά κοψίματα στο δέρμα, τα οποία διαταράσσουν την άμυνα της επιδερμίδας κατά τις πρώτες ώρες μετά την εγχείρηση.


2. Μην χάνετε πολλά κιλά πριν την επέμβαση


Οι γιατροί συνιστούν πριν από τις περισσότερες εγχειρήσεις μια σχετική απώλεια βάρους αφού ο οργανισμός μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα. Ωστόσο η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες επιπτώσεις. Το προτιμότερο είναι μια σωστή διατροφή από επαγγελματίες διαιτολόγους και όχι μια σκληρή δίαιτα, στην οποία δεν έχει συνηθίσει ο οργανισμός.3. Μην κάνετε μανικιούρ


Η καθαριότητα είναι αναγκαία λίγες ώρες πριν την επέμβασή σας. Ενα ντουζ το πρωί της ίδιας μέρας αποτελεί την καλύτερη λύση. Τα νύχια σας θα πρέπει να είναι κοντά καθώς τα μακριά νύχια αποτελούν εστίες μόλυνσης.Επίσης, οι γιατροί συνιστούν να μην βάφετε τα νύχια σας αφού κατά τη χειρουργική επέμβαση, χρησιμοποιούνται ανιχνευτές για τη μέτρηση του επιπέδου του οξυγόνου στο αίμα των ασθενών. Αυτοί συνδέονται με το δάκτυλο και το βερνίκι νυχιών ενδεχομένως να επηρεάσει τις μετρήσεις.


4.Κόψτε το κάπνισμα τουλάχιστον για 24 ώρες


Το να σταματήσετε το τσιγάρο τουλάχιστον 24 ώρες πριν την επέμβαση, βοηθά στην ανάρρωση και κυρίως στο πως θα νιώθετε όταν ξυπνήσετε από την αναισθησία.


 
Πηγή: inews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X