Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Φιλία ή σχέση; Τι πρέπει να μπαίνει σε προτεραιότητα;
Φιλία ή σχέση; Τι πρέπει να μπαίνει σε προτεραιότητα;  thumbnail

Nίκη, αναγνώστρια του boro.gr

Φιλία ή σχέση; Τι πρέπει να μπαίνει σε προτεραιότητα;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω ένα συναισθηματικό μπέρδεμα που νιώθω. Είμαι με το αγόρι μου εδώ και τρία χρόνια. Δε συζούμε αλλά το πάμε για σοβαρά. Ενώ μου είναι πολύ δοτικός και δε με κάνει να νιώθω καμία συναισθηματική ανασφάλεια όταν πρόκειται για τους φίλους του και δη για τις φίλες του γίνεται χαλί να τον πατήσουν. Είχε μία παρέα από τα φοιτητικά του χρόνια η οποία ευνόητο είναι ύστερα από την αποφοίτηση να έχει διασκορπιστεί. Πάνε 5 χρόνια τώρα. Παρόλα αυτά σε διάφορες συναντήσεις οι οποίες μπορεί να είναι και μία φορά το δίμηνο οι φίλοι του γίνονται η απόλυτη προτεραιότητά του.


Στεναχωριέμαι γιατί νιώθω ζήλεια και ανταγωνισμό αλλά δεν μπορώ να διαχειριστώ του ότι πχ μαζί μου δε θα πάει σε μπαρ να ξενυχτίσει γιατί δεν του αρέσει στην κυριολεξία ενώ όταν θα το προτείνει η παρέα και ειδικά οι κοπέλες θα πάει και θα φύγει τελευταίος. Φυσικά είμαι καλοδεχούμενη στην παρέα του μετά από τρία χρόνια κιόλας παρόλα αυτά δε λείπουν και οι έξοδοι της τελευταίας στιγμής που εγώ για διάφορους λόγους δεν μπορώ να παρευρεθώ. Νιώθω άσχημα να συγκρίνομαι μαζί τους γιατί μπορώ να καταλάβω ότι είμαστε δύο διαφορετικά κομμάτια στη ζωή του τα φοιτητικά του χρόνια και η σχέση μας αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το παίζω άνετη με αποτέλεσμα οι φίλοι του να είναι το κόκκινο πανί για μένα.


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Πάνος Μυλωνάς 


Πάνος Μυλωνάς


Αγαπητή αναγνώστρια, 


Σε μια μακροχρόνια σχέση όπως η δική σας ίσως είναι δύσκολο να διατηρούμε μια αντικειμενική ματιά και να βλέπουμε τα πράγματα καθαρά. Αναρωτιέμαι αν μια αποστασιοποιημένη γνώμη σας βοηθήσει. Γράφετε για το παράπονο σας, νιώθετε παραγκωνισμενη όταν ο σύντροφος σας μία φορά το δίμηνο συναντάει τους παλιούς του συμφοιτητές. Επικεντρώνεστε σε μια συμπεριφορά του που δε συμβαίνει συχνά και ανησυχείτε χωρίς να σας έχει δώσει κάποια αφορμή. Με αυτό το τρόπο αγνοείτε σε ένα βαθμό τα καλά στοιχεία του συντρόφου σας, τη δοτικότητα και τη συναισθηματική ασφάλεια που σας προσφέρει.


Σε μια σχέση ειναι αναμενόμενο ο κάθε σύντροφος να έχει τα δικά του ενδιαφέροντα, τις δικές του παρέες και σε ένα βαθμό τη δική του ζωή. Τα φοιτητικά χρονια κ οι παρέες του απο τότε αποτελούν κομμάτι της ζωής του απο μια εποχή πολύ πριν σας γνωρίσει. Δεν ειναι παράπτωμα που βγαίνει με τους φίλους του, ειδικά καθώς προσπαθεί να σας συμπεριλάβει στις εξόδους του. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον όμως που εστιάσατε στις γυναίκες της παρέας και αναρωτιέμαι αν πίσω απο αυτό κρύβεται η δίκη σας ανασφάλεια. Νιώθετε ανταγωνισμό και ζήλια ενώ ο ίδιος δεν σας έχει δώσει κάποιο δικαίωμα ή αφορμή να αισθάνεστε έτσι. Πρέπει να είναι πολύ σημαντική η σχέση σας και φοβάστε μη χαλάσει και ίσως από εκεί πηγάζει η ανασφάλεια σας αλλά δημιουργείτε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Σε μια σοβαρή σχέση θα πρέπει να γνωρίζετε οτι δε μπορούμε να αλλάξουμε ούτε να ελέγχουμε το σύντροφο μας. Να θυμάστε ότι η zήλια συνήθως προκύπτει από προσωπική μας ανασφάλεια και δουλέψτε με τον εαυτό σας για να ανακαλύψετε απο πού πηγάζει και πώς μπορείτε να την αντιμετωπισετε. Με αυτό το τρόπο θα αποκτήσετε περισσότερη εμπιστοσύνη για το σύντροφο σας. Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X