Κοτόπουλο με κάρυ και μήλα

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Μ</span>ία πεντανόστιμη φθινοπωρινή συνταγή, με ολίγη από Ινδία αλλά και Ευρώπη… Μούρλια!</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου</li>
<li>1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη</li>
<li>3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>100 ml λευκό κρασί</li>
<li>1 γεμάτο κουτ. γλυκού κίτρινο κάρυ</li>
<li>100 γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα</li>
</ul>
<p><strong>Για τα μήλα</strong></p>
<ul>
<li>2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φέτες το καθένα</li>
<li>2 κουτ. σούπας βούτυρο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή σε κύβους-μπουκιές. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά, σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να σκορπίσουν το άρωμά τους. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει σχεδόν το κοτόπουλο. Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό επιπλέον.</p>
<p> </p>
<p>Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα μήλα, αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Δεν πρέπει να παραψηθούν για να μη λιώσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τακτοποιούμε -προσεχτικά για να μη διαλυθούν- στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> ρύζι μπασμάτι (ή άλλο της αρεσκείας μας) και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.</p>
<p>gastronomos.gr</p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα