Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απίστευτη τοποθέτηση Μπαλαούρα (ΣΥΡΙΖΑ) για τη 17Ν – Αντιδράσεις στη Βουλή
Απίστευτη τοποθέτηση Μπαλαούρα (ΣΥΡΙΖΑ) για τη 17Ν - Αντιδράσεις στη Βουλή thumbnail

Απίστευτη τοποθέτηση Μπαλαούρα (ΣΥΡΙΖΑ) για τη 17Ν – Αντιδράσεις στη Βουλή

Μια απίστευτη τοποθέτηση για την τρομοκρατία στην Ελλάδα έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, υποστηρίζοντας ότι οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!


Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Βήμα FΜ, ο κ. Μπαλαούρας ρωτήθηκε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Προτού όμως απαντήσει, ο ίδιος ο κ. Μπαλαούρας ζήτησε να τοποθετηθεί για το κατέβασμα της παράστασης του Εθνικού «Ισορροπία του Nash».


Αναφερόμενος σε σχόλιο του δημοσιογράφου για το αν είναι σωστό να ανέβει θεατρικό σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή και το αν έχει δικαίωμα ο Ρουπακιάς να γράψει για την απονομή της δικαιοσύνης και το πώς δολοφόνησε τον Φύσσα, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι δεν είναι το ίδιο όπως με το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, στο οποίο βασίστηκε η αμφιλεγόμενη παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.


«Εγώ λέω ότι είναι το ίδιο» είπε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γράψει βιβλίο που θα γίνει θεατρικό ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και στο γεγονός ότι το μέλος της 17Ν Σάββας Ξηρός έγραψε όσα πιστεύει ότι έπραττε η 17 Νοέμβρη και το υλικό χρησιμοποιήθηκε σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.


«Όχι, δεν είναι» απάντησε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας: «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου…».


Η τοποθέτηση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. «Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» ρώτησε τον συνομιλητή του και ο Μάκης Μπαλαούρας συνέχισε.


«Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» είπε ο κ. Μπαλαούρας για την 17 Νοέμβρη.


«Όχι, ο φασισμός είναι σε μαζικό επίπεδο δεν είναι ο κακός τραπεζίτης» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και όταν ρωτήθηκε αν δικαιολογούνται οι «στοχευμένες» δολοφονίες: «Αλίμονο, οτιδήποτε και να 'ναι δεν μπορείς να σκοτώσεις. Δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης».


Ωστόσο, ο κ. Μπαλαούρας αναφερόμενος συγκεκριμένα στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο σενάριο της παράστασης «η ισορροπία του Nash» που κατέβηκε έπειτα από τις αντιδράσεις των οικογενειών των θυμάτων της 17Ν αλλά και της κυβέρνησης των ΗΠΑ υπογράμμισε αναφερόμενος στα μέλη της 17 Νοέμβρη: «Όμως είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία…».


«Υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.


«Όχι» απάντησε ο Μάκης Μπαλαούρας και πρόσθεσε: «Αλλά πρέπει να κάνουμε ορισμένες διαφορές. Εξυπηρετεί η διάκριση γιατί η φασιστική ιδεολογία έχει μια εξολοθρευτική μαζική αντίληψη των πραγμάτων…».


«Ενώ ο Ξηρός είχε μια πιο εξατομικευμένη αντίληψη;» ήταν το επόμενο ερώτημα.


«Όχι μόνο εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές και αυτό έχει μια τεράστια διαφορά κατά την γνώμη μου» τόνισε ο κ. Μπαλαούρας και συμπλήρωσε: «Δεν υποστηρίζω καμία απ' αυτές αλλά διακρίνω».


«Πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση ένας Ρουπακιάς από έναν Ξηρό;» ήταν το επόμενο ερώτημα του δημοσιογράφου προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.


«Όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο σε μια συζήτηση πνευματικού επιπέδου…» σχολίασε ο Μάκης Μπαλαούρας
Οι αντιδράσεις


Φωτιές άναψε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα ότι οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου. Ο ίδιος στη συνέχεια επιχείρησε να τα μαζέψει κάνοντας λόγο για «παπαγαλάκια» που διαστρέβλωσαν τα λεγόμενα του.

Η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή στρέφει τα «πυρά» της τόσο κατά του Μ. Μπαλαούρα όσο και του υπουργού Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτά για την στάση του στο θέμα του Εθνικού Θεάτρου, κάνοντας λόγο για «ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τους τρομοκράτες».

Η αντιπαράθεση για το θέμα μεταφέρθηκε και στη βουλή όπου ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τον Μάκη Μπαλαούρα.

«Όταν ο κ. Μπαλαούρας λέει ότι η 17Ν είχε ιδεολογία υπέρ του ανθρώπου -ποιών; αυτών που δολοφονούσαν-, δεν μπορούμε να σας έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κ. Μπαλαούρα.

«Περίμενα την επίθεση. Να βάλουν όμως προμετωπίδα τον ακροδεξιό Άδωνη Γεωργιάδη δεν το περίμενα», σχολίασε ο κ. Μπαλαούρας, που ζήτησε και πήρε το λόγο επί προσωπικού, ενώ υποστήριξε ότι δεν μεταφέρθηκαν όσα ακριβώς είχε πει στη ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξε την αντίληψη της 17Ν, ενώ επικαλέστηκε και απόσπασμα από τα όσα είχε πει, με το οποίο εξέφραζε την διαφωνία αλλά και την καταδίκη του για τις δολοφονίες.

«Δεν υπάρχει διαβάθμιση στους δολοφόνους και δεν μπορείτε να έρχεστε στη Βουλή και να τους δικαιολογείτε. Είστε μέλος της κυβέρνησης και δεν είναι νοητό έστω και εμμέσως να τους υπερασπίζεστε», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης.

«Διαφωνώ με την αντίληψη των μελών της 17Ν διότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αναφαίρετη», ανταπάντησε ο κ. Μπαλαούρας.

Στις δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα για τη 17 Νοέμβρη αναφέρθηκε από το βήμα της βουλής ο Μάκης Βορίδης. "Δολοφονίες για καλό σκοπό υπάρχουν; Αυτό λοιπόν είναι ένα ερώτημα να απαντήσετε.." είπε ο βουλευτής της ΝΔ με τον βουλευτή τουΣΥΡΙΖΑ να του απαντά από τα έδρανα σε υψηλούς τόνους, λέγοντας πως ήταν πάντα αντίθετος σε αυτές τις πράξεις και τις δολοφονίες ανθρώπων.

"Απλώς επειδή αυτά είναι ευαίσθητα θέματα, επειδή υπάρχουν οικογένειες με νεκρούς, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που έχον πονέσει πολύ, καλό είναι κανείς να είναι καθαρός και να μην αφήνει περιθώρια σε ερμηνείες ή σε παρερμηνείες" τόνισε ο κ. Βορίδης.


 
Πηγή: Με πληροφορίες από inews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X