Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στη λίστα φοροφυγάδων 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι – Δεσμεύονται λογαριασμοί – Εξπρές αποσπάσεις
Στη λίστα φοροφυγάδων 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι - Δεσμεύονται λογαριασμοί  - Εξπρές αποσπάσεις  thumbnail

Στη λίστα φοροφυγάδων 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι – Δεσμεύονται λογαριασμοί – Εξπρές αποσπάσεις

Πέντε χιλιάδες διακόσιοι εξήντα δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν στη μαύρη λίστα των φοροφυγάδων, μαζί με τους μεγαλόσχημους παράγοντες της διαπλοκής, μεσάζοντες, αεριτζήδες, μεγαλοδημοσιογράφους, τηλεπερσόνες, χρεοκοπημένους επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, ακόμα και εργολάβους κηδειών…


Πρόκειται για επίορκους υπαλλήλους που φυγάδευσαν τις μίζες στο εξωτερικό, αλλά και φοροφυγάδες που δήλωναν στην εφορία μισθούς πείνας, ενώ πλούτιζαν από τη μαύρη εργασία και τις κομπίνες, τις απάτες και τους εκβιασμούς που έκαναν…


Σύμφωνα με δημοσίευμα της kontranews οι εν λόγω υπάλληλοι διαθέτουν λογαριασμούς στην Ελβετία. Δεσμευονται οι λογαριαμσοί τους και κατάσχονται οι μισθοί και οι συντάξεις τους.


 


 Εξ άλλου νομοσχέδιο… σκούπα με το οποίο θα οριζόνται το πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία με διαδικασίες εξπρές, έχει έτοιμο η κυβέρνηση. 


Στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται ακόμη διατάξεις για την παράταση της αξιολόγησης ως το τέλος του έτους χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ αλλά και αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας ο οποίος μάλιστα θα μετράει και στη μισθολογική εξέλιξη του εργαζόμενου.


Αναλυτικά, τι θα περιλαμβάνει:  • Η διαδικασία θα ξεκινάει είτε με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, είτε μετά από αίτηση του εργαζόμενου.

  • Οι τακτικές αποδοχές του υπαλλήλου θα βαρύνουν τον φορέα απ' όπου προέρχεται ενώ τα επιπλέον επιδόματα και οι αποδοχές θα επιβαρύνουν τη νέα υπηρεσία.

  • Παρατείνεται μέχρι και 31/12/2016 η διαδικασία αξιολόγησης και παράλληλα καταργείται η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ.

  • Θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας η περίοδος διαθεσιμότητας (και για τους εκπαιδευτικούς).
Πηγή: Πληροφορίες από kontranews και inews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X