Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σταθάκης: Παράταση στα «κόκκινα» δάνεια αν δεν υπάρξει συμφωνία
Σταθάκης: Παράταση στα «κόκκινα» δάνεια αν δεν υπάρξει συμφωνία  thumbnail

Σταθάκης: Παράταση στα "κόκκινα" δάνεια αν δεν υπάρξει συμφωνία

Σε παράταση του καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης «κόκκινων» δανείων που ισχύει τώρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση αν δεν έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους θεσμούς ως τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό ανέφερε τη Δευτερα , πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προηγούμενη συμφωνία έχει επιτραπεί η μεταβίβαση των «κόκκινων» δανείων μεγάλων επιχειρήσεων ενώ έχει ανασταλεί ως τις 15 Φεβρουαρίου η δυνατότητα μεταβίβασης των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας, των καταναλωτικών καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση συζητείται το χρονοδιάγραμμα και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Μετά τη συνάντηση αυτή αναμένεται να ακολουθήσει συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αύριο το πρωί θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.
 
Η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή οπότε αναμένεται να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των εταίρων για να επανέλθουν μετά από 7-10 ημέρες.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων της Τρίτης

Αλλαγές έγιναν στο πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών για την Τρίτη. Έτσι ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί συνάντηση στις 11 πμ των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη τελικά, η συνάντηση αυτή μετατέθηκε, και την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Επίσης ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών την Τρίτη στις 7 μμ και όχι στις 5 μμ όπως είχε προγραμματισθεί.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.
Πηγή: www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X