Μοσχάρι ριγανάτο στην κατσαρόλα

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1.200 γρ. µοσχάρι από κιλότο, κοµµένο σε µικρά κοµµάτια-µπουκιές, πλυµένο και καλά σκουπισµένο</li>
<li>150 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 ξερό κρεµµύδι, σε µικρά καρέ</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες</li>
<li>τα φύλλα από 6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη (σε γλάστρες, σε καλά φυτώρια, σε ενηµερωµένα µανάβικα και σε ορισµένα µεγάλα σούπερ µάρκετ) ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη του βουνού, τριµµένη</li>
<li>χυµός από 1 λεµόνι</li>
<li>500 ml χλιαρό νερό</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 1½ – 2 ώρες</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Οταν κάψει, προσθέτουµε τα κοµµάτια του µοσχαριού και τα σοτάρουµε για 3 – 4 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε από το σκεύος. Τα γυρίζουµε και τα σοτάρουµε για άλλα 2 – 3 λεπτά ακόµα, µέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουµε το σοτάρισµα για λίγα λεπτά ακόµη, ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, µέχρι να ροδίσουν οµοιόµορφα.</p>
<p> </p>
<p>Προσθέτουµε το κρεµµύδι και αλατοπίπερο και σοτάρουµε για 2 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει. Ρίχνουµε και το σκόρδο και το σοτάρουµε για µερικά δευτερόλεπτα, µέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωµά του.</p>
<p> </p>
<p>Προσθέτουµε τη ρίγανη και το χυµό λεµονιού και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό. Ρίχνουµε το νερό, ελέγχουµε να καλύπτει τα κοµµάτια κατά τα 2/3 και µαγειρεύουµε µέχρι να πάρει µια βράση. Τότε χαµηλώνουµε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοµαγειρεύουµε για 1 ώρα και 15΄ – 1½ ώρα, µέχρι το κρέας να µαλακώσει πολύ καλά και η σάλτσα να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του µαγειρέµατος, λίγο όµως ώστε στο τέλος να έχουµε λίγη αλλά καλά µελωµένη σάλτσα.</p>
<p> </p>
<p>Το σερβίρουµε αµέσως και συνοδεύουµε µε κάποιο παραδοσιακό ζυµαρικό.</p>
<p>gastronomos.gr</p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα