Γιουβέτσι με σουπιές

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Έ</span>να νόστιμο γιουβετσάκι χωρίς κρέας. </p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span>1</span> κιλό σουπιές, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια</li>
<li>2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα</li>
<li>150 ml κόκκινο κρασί, ξηρό</li>
<li>140 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 ½ κουτ. σούπας ντοματοπελτές , διαλυμμένος σε 1 ποτήρι νερό</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
<li>10 κόκκους μπαχάρι, καλά κοπανισμένους</li>
<li>250 – 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό</li>
<li>1/3 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος ή φρέσκια ρίγανη</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 50΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές με το κρεμμύδι και το μπαχάρι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.</p>
<p> </p>
<p>“Σβήνουμε” με το κρασί, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά. Περιχύνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να καλύπτει καλά τις σουπιές, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι είναι σχεδόν έτοιμες οι σουπιές. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κριθαράκι και 1 κουτ. γλυκού αλάτι,ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να βράσει το κριθαράκι όπως μας αρέσει.</p>
<p> </p>
<p>Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, ώστε στο τέλος να είναι μελάτο. Το αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή ρίγανη.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet simple_rhomb"><span>Συμβουλή</span></span>Αν σας αρέσει το μελάνι της σουπιάς βάζεται αυτό, αντί για την ντομάτα. Το φαγητό θα γίνει μαύρο αλλά απίστευτα νόστιμο. Μπορείτε να βάλετε τα μελάνια από τις μισές σουπιές.</p>
<p>.gastronomos.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα