Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αγρότες: Κλειστά τα Τέμπη 10πμ – 10μμ, ο Ισθμός και τα τελωνεία Κήπων και Καστανιών
Αγρότες: Κλειστά τα Τέμπη 10πμ - 10μμ, ο Ισθμός και τα τελωνεία Κήπων και Καστανιών thumbnail

Αγρότες: Κλειστά τα Τέμπη 10πμ – 10μμ, ο Ισθμός και τα τελωνεία Κήπων και Καστανιών

Αμετακίνητοι από την σκληρή γραμμή της ευθείας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση παραμένουν οι αγρότες, που συνεχίζουν για 15η ημέρα τα μπλόκα στους εθνικούς δρόμους. 

Απευθυνόμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία έστειλαν την Τρίτη εκ νέου τελεσίγραφο πέντε ημερών προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση.

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές του μπλόκου της Νίκαιας εμφανίζονται ανυποχώρητοι, οι αγρότες του πιο ισχυρού από τα μπλόκα, αυτού των Τεμπών αφήνουν ανοιχτό ένα παράθυρο διαλόγου με τον πρωθυπουργό, ακόμα και αν δεν αποσυρθεί το νομοθέτημα για το ασφαλιστικό. 

Από την Τρίτη οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε αρκετές περιοχές της χώρας πήραν άλλη μορφή με καταλήψεις σε εφορίες και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων για πολλές ώρες της ημέρας σε δεκάδες σημεία του εθνικού οδικού δικτύου είναι αδύνατη, ενώ οι πρώτες ελλείψεις σε αγροτικά προϊόντα, λόγω του πλήρους αποκλεισμού κυκλοφορίας φρούτων και λαχανικών από το μπλόκο του Ισθμού, είναι εμφανείς στην Αθήνα. 

Κλειστά τα Τέμπη για 12 ώρες – Επ’ αόριστον ο Ισθμός

Σε ποια σημεία και ποιες ώρες προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων οι αγρότες 

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι προχωρούν σε συνεχείς αποκλεισμούς στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. 

Ειδικότερα, τα Τέμπη έμειναν την Τρίτη κλειστά για 12 ώρες, ενώ την Πέμπτη οι αγρότες σκοπεύουν να αφήσουν στο σημείο ανοικτό προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση εκείνων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής –πανεργατικής απεργίας.

Στις Μικροθήβες ο δρόμος θα παραμένει την Τετάρτη κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη θα είναι ανοικτός. Όσον αφορά στο μπλόκο της Νίκαιας το συγκεκριμένο κομμάτι της ΠΑΘΕ παραμένει κλειστό από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του όγκου των τρακτέρ.

Στην Μελούνα Ελασσόνας ο δρόμος στο ύψος του αγροτικού μπλόκου θα παραμείνει κλειστός από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπως και την Πέμπτη. Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Τςετάρτης κλειστή θα είναι η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας.

Την Τετάρτη στις 11 το πρωί θα κλείσει και πάλι η Εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τη σκυτάλη στη συνέχεια θα δώσουν σε συναδέλφους τους στη Θήβα όπου θα αποκλειστεί η Εθνική μέχρι 10 το βράδυ. Την ίδια ώρα θα κλείσει και η παλιά εθνική οδός Λαμίας- Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία. Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού θα κλείσει την Τετάρτη 12-2 το μεσημέρι.

Δυτική Ελλάδα

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Άρτας –Αντιρρίου στο ύψος του χωριού Κομπότι, αλλά και των παράδρομων από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, αποφάσισαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του μπλόκου.

Στο παλιό γεφύρι της Άρτας το μπλόκο που έχει στηθεί θα κλείσει από τις 7 το απόγευμα, έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Στον κόμβο του Λούρου στην Πρέβεζα, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Στα Ιωάννινα, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων –Κακκαβιάς κτηνοτρόφοι και αγρότες κλείνουν καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ της Τετάρτης το δρόμο και τους παράδρομους.

Από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, αγρότες της Αιγιαλείας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ τις ίδιες ώρες αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός και την Τετάρτη.

Επίσης, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ της Τετάρτης. 

Στην Ηλεία οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιά αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αναμένεται να κλείσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου. Επίσης, τρίωροι αποκλεισμοί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν σήμερα στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου, στην Βόνιτσα και στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου. Ακόμη, από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ, αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου. 

Μπλόκο στα αγροτικά προϊόντα στον Ισθμό

Μια εβδομάδα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και την φορολόγηση τους. Οι αγρότες του Ισθμού κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30 καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν στην Αττική αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα.

Στην Αρκαδία για πολλοστή ημέρα οι αγρότες στις 12.00 κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο στα διόδια Νεστάνης και θα κρατήσουν κλειστό το δρόμο ως τις 5.00 το απόγευμα.

Στην Μεσσηνία οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος και στην πλατεία των Γαργαλιάνων.

Σε αναβρασμό και η Κρήτη

Στο Νομό Ηρακλείου , οι αγρότες διακόπτουν την κυκλοφορία ανά διαστήματα στα μπλόκα σε Αρκαλοχώρι, Ατσιπάδες, Άγιοι Δέκα, Στόλους και στη διασταύρωση των Λουρών, ενώ παραμένει και το μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου. 

Με δύο μπλόκα στον κόμβο Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης ο οποίος παραμένει κλειστός όλη την ημέρα και στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, όπου οι συγκεντρωμένοι προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου συνεχίζονται στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες που βρίσκονται και στα δύο μπλόκα θα παραμείνουν στις θέσεις τους με τους αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια να κάνουν γνωστό ότι ο αποκλεισμός της εθνικής οδού θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Με κλείσιμο της Εθνικής οδού στο ύψος του Ατσιπόπουλου, στον κεντρικό κόμβο του Ρεθύμνου επί της Εθνικής οδού, συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού. Για σήμερα έχει αποφασισθεί να κλείσει η Εθνική οδός από τις 12 το μεσημέρι και για μία ώρα, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν εκ νέου τη διέλευση των οχημάτων από τις 8 έως και τις 9 το βράδυ της Τετάρτης.

Μάλγαρα

Στα διόδια των Μαλγάρων το «μπλοκάρισμα» αποφασίστηκε για το χρονικό διάστημα 12:00-20:00 της Τετάρτης. Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει από τις 18:00-21:00 της Τετάρτης.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ «κλείνει και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τις 16:00-21:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Δράμα

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στα μπλόκα των Κοκκινογείων και στο τελωνείο της Εξοχής συνεχίζονται οι αποκλεισμοί από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ της Τετάρτης.

Πέλλα

Στον νομό Πέλλας, τα μπλόκα σε Έδεσσα και Αμύνταιο προχωρούν σε αποκλεισμούς 12:00-13:00 το πρωί και 19:00-21:00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30 το βράδυ. Στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, οι συμμετέχοντες και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 16:00-17:00.

Κλειστά τα τελωνεία

Στον νομό του Κιλκίς, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, γίνονται αποκλεισμοί 12:00-14:00 και 19:00-21:00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12:00-15:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ στο δεύτερο.

Στον Έβρο για τρίτη ημέρα παραμένουν κλειστά τα τελωνεία στους Κήπους και τις Καστανιές. Λόγω του όγκου των φορτηγών που έχυον συγκεντρωθέι στα σημεία οι αγρότες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αφήσουν κάοπια να περάσουν τα σύνορα για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Βέροια

Στο μπλόκο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, από χθες αποφασίστηκε ο επ΄αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια. Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, στο Δερβένι (12:00-14:00 της Τετάρτης και ως τις 18:00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων(κλείνουν τρεις λωρίδες και προς Χαλκιδική και από τον γειτονικό Νομό και αφήνουν τη μία από 16:00-18:00 της Τετάρτης). Το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα θα κλείσει 18:00-20:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Δυτική Μακεδονία

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12:00-14:00 και 19:00-21:00 της Τετάρτης αντίστοιχα και τα άλλα έχουν ως εξής: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12:00-18:00), στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα.

Ζάκυνθος

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη της Ζακύνθου, έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εισόδους της πόλης. Εκτός από την περιοχή της Λούμπας, όπου τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, νέο μπλόκο στήθηκε από σήμερα στη γέφυρα του Αγίου Γερασίμου. Να επισημανθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στο λιμάνι της Ζακύνθου και όταν κλείνει, τα μεγάλα οχήματα όπως (φορτηγά και λεοωφορεία) δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι. Στην Κεφαλονιά συνεχίζεται ο αποκλεισμός του κόμβου στην είσοδο του Αργοστολίου .
Πηγή: www.real.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X