Μπουκιές κοτόπουλου κρασάτες και μυρωδάτες

<p><span class="thirtyfive">Σ</span>υνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες βραστές ή τηγανητές.</p>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους μεγέθους μπουκιάς</li>
<li>3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)</li>
<li>80 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή δυόσμου ή μαϊντανού – με διαφορετικό το καθένα αλλά εξίσου ταιριαστό και νόστιμο αποτέλεσμα), ψιλοκομμένα</li>
<li>1 κουτ. γλυκού μέλι</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη</li>
<li>ελάχιστο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο</li>
<li>100 ml λευκό, ξηρό κρασί</li>
<li>χυμός από 1 μικρό λεμόνι</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 3-4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα το πολύ για 1 λεπτό, ώστε να μη μαυρίσει και πικρίσει, σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μείνει με το λάδι του. Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι: είναι έτοιμο όταν δεν υπάρχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του. Αν σωθούν τα υγρά και το κοτόπουλο δεν έχει γίνει, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, ζεστό κατά προτίμηση, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το μέλι, το μυρωδικό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κάνουμε ένα γερό ανακάτεμα και αποσύρουμε.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> Ένα απλό πιλάφι με ρύζι της αρεσκείας μας, βραστές ή τηγανητές πατάτες και έχουμε ένα χορταστικό, υπερπλήρες γεύμα.</p>
<p>gastronomos.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα