Αρχική / Διατροφή / Αρνάκι στη γάστρα με μανιτάρια, ντοματίνια και δεντρολίβανο
Αρνάκι στη γάστρα με μανιτάρια, ντοματίνια και δεντρολίβανο thumbnail

Αρνάκι στη γάστρα με μανιτάρια, ντοματίνια και δεντρολίβανο

Υλικά



  • 1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο (γύρω στο 1 ½ κιλό καθαρό), σε μπουκίτσες

  • 500γρ. μανιτάρια

  • 20 ντοματίνια

  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ φυλλαράκια δεντρολίβανου

  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

  • αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία



Βήμα 1


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του αρνιού μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο.


Βήμα 2


Προσθέτετε τα ντοματίνια, την πάπρικα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε τα υλικά σε ένα ταψί με σκέπασμα.


Βήμα 3


Πασπαλίζετε το φαγητό με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.


Βήμα 4


Ανοίγετε το ταψί, πασπαλίζετε με επιπλέον γλυκιά πάπρικα, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά ακόμα. Το φαγάκι σας είναι έτοιμο.


olivemagazine.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X