Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Περικοπές μέσα στο κόμμα – Τρία μεσιτικά γραφεία αναζητούν την νέα έδρα της ΝΔ
Περικοπές μέσα στο κόμμα - Τρία μεσιτικά γραφεία αναζητούν την νέα έδρα της ΝΔ thumbnail

Περικοπές μέσα στο κόμμα – Τρία μεσιτικά γραφεία αναζητούν την νέα έδρα της ΝΔ

Έχοντας στο μυαλό τους την αρχή ότι αν δεν βάλεις πρώτα σε τάξη το σπίτι σου πώς περιμένεις να σε εμπιστευθούν οι πολίτες ότι μπορείς να βάλεις σε τάξη την χώρα, οι επιτελείς της ΝΔ επιχειρούν να βάλουν σε άμεση εφαρμογή ένα σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος, έχοντας από τη μια τα πάγια έξοδα και τις δανειακές ανάγκες και από την άλλη, αναζητώντας ένα πιο «φθηνό» κτίριο που θα αποτελέσει τη νέα έδρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινού με τους στενούς του συνεργάτες εμφανίζεται έτοιμος να εφαρμόσει και στο κόμμα του ένα «Μνημόνιο» που θα του επιτρέψει να μετατρέψει σε διαχειρίσιμο, το δυσβάσταχτο κόστος της λειτουργίας της ΝΔ, που σε πολλές περιπτώσεις κατά το παρελθόν, έφτασε σε σημείο να απειλείται με «έξωση» άλλα και με αγωγές από τους απλήρωτους υπαλλήλους.


Ήδη, η μετεγκατάσταση του κόμματος από την Συγγρού φαίνεται πώς είναι το άμεσο μέλημα της νέας ηγεσίας, ενώ είναι ενδεικτικό ότι για τον σκοπό αυτό έχουν επιστρατευθεί τρία μεσιτικά γραφεία που ερευνούν το πιο πρόσφορο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, με το μικρότερο μηνιαίο κόστος και τις όσο το δυνατόν λιγότερες εργασίες διαμόρφωσης.


Οι πρώτες εισηγήσεις κάνουν λόγο για τρεις τοποθεσίες για τα νέα γραφεία, επί της Πατησίων, στην Κηφισίας και ένα στην περιοχή της πλατείας Κάνιγγος, ικανά και τα τρία να στεγάσουν σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών και των υπαλλήλων.


Για το κτίριο επί της Συγγρού, όπου σήμερα στεγάζει τα γραφεία της ΝΔ, το κόμμα πληρώνει μηνιαίο ενοίκιο 90.000 ευρώ, ενώ στόχος είναι να μειωθεί το κόστος αυτό σχεδόν στο 1/3 ώστε να εξασφαλιστούν ετησίως περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. huffingtonpost.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X