Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Προσποιούνται και οι άνδρες οργασμό στο σεξ;
Προσποιούνται και οι άνδρες οργασμό στο σεξ;  thumbnail

Προσποιούνται και οι άνδρες οργασμό στο σεξ;

Η Μαριάννα, αναγνώστριά μας, έθεσε τη δική της απορία.

«Γνωρίζουμε ότι πολλές γυναίκες προσποιούνται οργασμό. Έχω ακούσει όμως ότι μπορεί και ένας άνδρας να προσποιηθεί! Είναι αλήθεια ότι συμβαίνει αυτό; Και τι σημαίνει αυτή η συμπεριφορά του άνδρα; 

Απευθυνθήκαμε στη συνεργάτιδά μας, ψυχολόγο- ψυχοθεραπεύτρια, κυρία Ελεάνα Ελευθερίου. Μας μίλησε για μια μελέτη που διερεύνησε την προσποίηση οργασμού σε άνδρες και γυναίκες.  

Οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες που προσποιούνται στο κρεβάτι, αφού και οι άνδρες προσποιούνται οργασμό επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη του πανεπιστημίου του Κάνσας στην οποία συμμετείχαν 290 φοιτητές, 180 άνδρες και 110 γυναίκες, και τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sex Research».

Από τα συμπεράσματα της μελέτης βρέθηκε πως το 25% των ανδρών και αντίστοιχα περίπου το 50% των γυναικών ανέφεραν πως έχουν προσποιηθεί οργασμό κατά τη σεξουαλική πράξη.Ποιο είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να προσποιηθεί κανείς; Να μην πληγώσει το/τη σύντροφό του.

Η προσποίηση οργασμών στους άνδρες

Μελέτες έχουν δείξει συστηματικά πως από τις μισές έως και τα δύο τρίτα των γυναικών έχουν προσποιηθεί οργασμό κάποια φορά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους ζωής. Αλλά επειδή είναι δυσκολότερο για τους άνδρες να προσποιηθούν εκσπερμάτιση απ’ ότι οι γυναίκες, ελάχιστοι ερευνητές έχουν ανατρέξει στα ποσοστά των «τεχνητών» οργασμών των ανδρών.

Η εκσπερμάτιση είναι η ορατή ένδειξη της κορύφωσης του άνδρα. Η χρήση του προφυλακτικού μπορεί να λειτουργήσει εφόσων ο άνδρας επιχειρήσει να προσποιηθεί την εκσπερμάτιση. Έτσι λοιπόν, όταν έχουμε σταδιακή απώλεια της στύσης δεν είναι πάντα σαφές για τη σύντροφο αν ο άνδρας έχει εκσπερματίσει ή όχι.

Σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάνσας βρέθηκε πως περίπου 10% των ανδρών και 19% των γυναικών που συμμετείχαν και  είχαν σεξουαλικές επαφές αλλά όχι ολοκληρωμένες, είχαν προσποιηθεί οργασμό, σε σχέση με το 28% των ανδρών και το 67% των γυναικών με ολοκληρωμένες σχέσεις που είχαν καταφύγει στη προσποίηση. Οι προσποιούμενοι ήταν πιο σεξουαλικά έμπειροι.  Επίσης, το σεξ ως ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή ήταν το είδος του σεξ που προκαλούσε προσποίηση οργασμού, όπως ανέφερε το 86% των ανδρών. Ήταν ο καλύτερος τρόπος όπως οι ίδιοι είπαν, για να τελειώσει η σεξουαλική επαφή όσο το δυνατόν λιγότερο άβολα.

Γιατί όμως να προσποιηθεί κάποιος;

Για τους άνδρες οι πιο συνηθισμένοι λόγοι ήταν πως δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσουν σε οργασμό ή ότι το σεξ κρατούσε πολύ ώρα κι ήθελαν να τελειώσει. Τα 4/5 των γυναικών ανέφεραν πως προσποιήθηκαν για να αποφύγουν αρνητικές συνέπειες, όπως να πληγώσουν τον σύντροφό τους, λόγος στον οποίο αναφέρθηκαν αντίστοιχα και οι μισοί άνδρες συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες που προσποιήθηκαν είχαν στο νου τους ένα κοινό «σενάριο», λένε οι ερευνητές, όπου η γυναίκα έρχεται σε οργασμό πρώτη. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο συνεπείς στο σενάριο αυτό που χάνουν την ευκαιρία να έχουν αληθινό οργασμό προκειμένου να προσποιηθούν οργασμό την «κατάλληλη» στιγμή. Το 20% των γυναικών προσποιήθηκαν οργασμό την ώρα που ο σύντροφός τους φαινόταν έτοιμος να τελειώσει.

Οι ερευνητές σημειώνουν πως κάποιες γυναίκες είπαν πως θα μπορούσαν να έρθουν σε οργασμό αλλά επέλεξαν να προσποιηθούν οργασμό τη σωστή στιγμή- πριν ή κατά τη διάρκεια του ανδρικού οργασμού- αντί του πραγματικού οργασμού στη λάθος στιγμή.

Τι σημαίνει σεξουαλική επιτυχία; 

Αυτά τα σεξουαλικά σενάρια προσθέτουν επιπλέον πίεση και στα δύο φύλα, λέει η Κάρολ Έλλισον, συγγραφέας του «Women’s Sexualities: Generations of Women Share Intimate Secrets of Sexual Self-Acceptance» και συνεχίζει πως όταν το σεξ είναι παράσταση, κι έχει στόχο την επίδοση- στύση, επαφή, οργασμοί- τότε είναι προβληματικό. Η σεξουαλική επιτυχία πρέπει να επαναπροσδιορισθεί ως οτιδήποτε μας κάνει να αισθανόμαστε καλά για μας , καλά για το σύντροφό μας και ως κάτι που εμπλουτίζει τη σχέση μας.

Αν «επαναπροσανατολίσoυμε» το στόχο του σεξ σε κάτι που προσφέρει κοινή ευχαρίστηση, θα μάθουμε πολλά περισσότερα για τη σεξουαλική ανταπόκριση και το σεξ… θα είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία!

Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζαμε είναι πως η προσποίηση του οργασμού ήταν κατ’ εξοχήν μια «γυναικεία υπόθεση», που «επιστρατεύονταν» ώστε να μπορεί η γυναίκα να αποκρύψει τη δυσκολία ή την αδυναμία της να φτάσει σε οργασμό. Σαφώς τα «oπτικοακουστικά τεκμήρια», η εφύγρανση της γεννητικής περιοχής της γυναίκας και οι παλμικές κινήσεις του κόλπου, δεν αποτελούν για τον άνδρα κριτήρια ασφάλειας για το αν η σύντροφος του κορύφωσε ή όχι, όμως αυτό που βλέπουμε πλέον είναι πως και οι άνδρες να ακολουθούν, σπανιότερα βέβαια, την ίδια τακτική κι ας είναι πολύ πιο δύσκολο ο άνδρας να κρύψει ή αντίστοιχα να αποδείξει ότι δεν προσποιείται, αφού η στύση και η εκσπερμάτιση είναι στοιχεία φανερά και ορατά.

Αυτό που οφείλουμε να επισημάνουμε είναι πως στη θέση της απόκρυψης στοιχείων και της προσποίησης, θα πρέπει να μπει η εμπιστοσύνη και η διάθεση για ειλικρινή διάλογο ανάμεσα στους συντρόφους, που αποτελούν μέσα ασφάλειας και για τα δύο μέρη του ζευγαριού. Ο οργασμός δεν πρέπει να αποτελεί μέσο αυταπόδειξης και αυτοεπιβεβαίωσης ούτε για τον άνδρα ούτε για τη γυναίκα, ενώ όταν επιβάλλεται από τον έναν ή τον άλλο είναι πολύ πιθανό να κινδυνεύουν και οι δύο από την αναγκαστική προσποίηση. Το σεξ δεν είναι αγώνισμα και ο οργασμός δεν πρέπει να αποτελεί έπαθλο-ούτε για τον άνδρα αλλά ούτε και για τη γυναίκα.

Σε καιρούς όπως αυτούς που διανύουμε που η σεξουαλική υγεία και επίδοσητου άνδρα βάλλεται από τα κακώς κείμενα της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ προβλήματα όπως η ανεσταλμένη εκπερμάτιση έχουν ενταθεί σε σχέση με το παρελθόν, μάλλον η προσποίηση δεν κάνει πια φυλετικές διακρίσεις, και μπροστά στη πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα στη σχέση και να δημιουργηθούν συναισθήματα απόρριψης και ανασφάλειας, μοιάζει ως λύση ανάγκης. Υιοθετείται λοιπόν από τους άνδρες ακόμα μια γυναικεία πρακτική ή είναι η καινούργια «δικλείδα ασφαλείας» των ανδρών; Θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X