Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Κλαίει ασταμάτητα και κλείνεται στο δωμάτιό της: Έχει κατάθλιψη;
Κλαίει ασταμάτητα και κλείνεται στο δωμάτιό της: Έχει κατάθλιψη;  thumbnail

Γιάννα, 40 ετών

Κλαίει ασταμάτητα και κλείνεται στο δωμάτιό της: Έχει κατάθλιψη;

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Η κορη τελευταία παρουσιάζει συμπτώματα καταθλιψη. Κλαίει αδικαιολόγητα και ξαφνικά κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο της δεν έχει παρέες στο σχολείο είναι πάντα μόνη της δεν την βλέπω σχεδόν ποτέ να χαμογελά όλα της φαίνονται περιττα και ανούσια σνομπάρει τα πάντα και τους πάντες. Θέλω να την πάω σε ψυχολόγο αλλά δεν ξέρω πως να της το προτείνω γιατι  ξέρω ότι θα αρνηθεί αν της το πω κατευθείαν. Με ποιά επιχειρήματα μπορώ να την πείσω;


Απαντά η  Ψυχολόγος Παιδοψυχολόγος, Μαρία Κουκνή

Μαρία Κούκνη

Διαβάζοντας την ανησυχία σας θα ήθελα να σας "προστατεύσω" και να σας ανακουφίσω λέγοντά σας πως για να μιλήσουμε για κατάθλιψη είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων που εξαρτώνται από την ηλικία, το ιστορικό, τη διάρκεια και το προφίλ αυτού που ασθενεί.

Φαίνεται, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, ότι η κόρη σας , έχει ένα καταθλιπτικό προφίλ. Άμα ανησυχείτε μπορείτε με ειλικρίνεια και αλήθεια να της πείτε ότι πιστεύετε ότι χρειάζεται να επισκεφθεί κάποιον. Άμα αντιδράσει αρνητικά δώστε της χρόνο να το επεξεργαστεί και επαναφέρετε το θέμα.

Στο ενδιάμεσο μπορείτε εσείς να ακολουθείστε κάποια συμβουλευτική γονέων ώστε να την κατευθύνετε και να την ανακουφίσετε όσο πιο ουδέτερα  και με κατανόηση μπορείτε.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι κανένα παιδί και ενήλικας δε μπαίνει σε θεραπεία με το ζόρι αλλά χρειάζεται να γίνει με σεβασμό  όταν δυσχεραίνεται η καθημερινότητα του σε προσωπικό, κοινωνικό και σωματικό επίπεδο.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X