Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σε τροχιά πανελλαδικών οι υποψήφιοι ΑΕΙ ΤΕΙ – Από 11 έως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις
Σε τροχιά πανελλαδικών οι υποψήφιοι ΑΕΙ ΤΕΙ - Από 11 έως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις thumbnail

Σε τροχιά πανελλαδικών οι υποψήφιοι ΑΕΙ ΤΕΙ – Από 11 έως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Σε τροχιά εξετάσεων μπαίνουν τα σχολεία καθώς ξεκινάει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και λήγει τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για υποβολή αίτησης-δήλωσης που αφορά όλους τους υποψήφιους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων είτε με το παλαιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο.


Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, ακριβώς επειδή θα είναι διπλές, αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο χρόνο από τις περσινές. Το ακριβές πρόγραμμα διεξαγωγης τους αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα.


Συγκεκριμένα οι Πανελλαδικές που θα γίνουν με το σύστημα που καταργήθηκε θα αφορούν αποφοίτους Λυκείου παλαιότερων ετών ενώ για πρώτη φορά θα γίνουν και οι εξετάσεις με το νέο σύστημα πυο θα αφορά μόνο τους μαθητές που φοιτούν στη Γ'Λυκείου. Ωστόσο οι παλαιοί απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή άλλου τύπου Λυκείου, οι οποίοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015, μπορούν εναλλακτικά να συμμετάσχουν και στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το νέο σύστημα εισαγωγής.


Στην περίπτωση αυτή δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ οφείλουν να καταθέσουν εντός της προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στη Γ'Λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος, ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού στην οποία επιθυμούν να καταταχθο καθώς και σε ποια μαθήματα να διαγωνιστούν πανελλαδικά.


Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να κρατήσουν την παλιά τους βαθμολογία και να συμμετέχουν με το 10%, συμπληρώνοντας μόνο το Μηχανογραφικό τους. Την εισαγωγή με το 10% μπορούν να διεκδικήσουν μόνο απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών, δηλαφή του 2014 και του 2015 και οι θέσεις θα κατανεμηθούν στους υποψηφίους του 2014 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του 2015 σε ποσοστό 60%.
Πηγή: inews.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X