Ψάχνουν και οι άνδρες τα κινητά των γυναικών;

Μια νέα έρευνα σε 2000 Αμερικάνους αποκάλυψε ότι το 37%  των γυναικών δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να ψάξουν το κινητό του συντρόφου τους! Ένα στα τρία άτομα δεν αισθάνεται καμία ενοχή με αυτή τη πράξη! Ψάχνουμε μόνο τα κινητά ή και τα ηλεκτρονικά μηνύματα; Ψάχνουν μονάχα οι γυναίκες ή και οι άνδρες;

Το άρθρο επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι και το 29% των ανδρών αισθάνεται το ίδιο άνετα στο να «κατασκοπεύσει» το κινητό της συντρόφου του! Υπάρχει και αιτιολόγηση στην συγκεκριμένη πράξη και των δύο φύλων : Η υποψία κακής συμπεριφοράς.

Η «υποκλοπή» όμως δεν σταματάει στα κινητά τηλέφωνα αλλά συνεχίζει στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή το προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Στις μέρες μας με το διαδίκτυο, την κοινωνική δικτύωση και την άμεση σύνδεση σε αυτά μέσω των «έξυπνων» κινητών η τάση για να απιστήσει το άτομο γίνεται ευκολότερη!

Σύμφωνα με τους ειδικούς το διαδίκτυο καθιστά επίσης ευκολότερο στους ανθρώπους να συναντηθούν και να προχωρήσουν σε σεξουαλικές σχέσεις γρηγορότερα από ό, τι παλαιότερα!

Ενώ οι γυναίκες φαίνεται να είναι πιο δίκαιες στη σχέση είναι και πιο καχύποπτες και πιστεύουν ότι η παρακολούθηση είναι ο μόνος τρόπος για να σιγουρευτούν για τον σύντροφό τους!

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι νεότεροι άνθρωποι είναι πιο καχύποπτοι με το 36% των ατόμων ηλικίας 18- 34 θεωρούν την «κατασκοπεία του κινητού» ως κάτι φυσιολογικό ενώ στις ηλικίες 55 και άνω το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 26%.

Ωστόσο με το να ψάχνουμε τα ηλεκτρονικά μηνύματα ή το κινητό του συντρόφου μας μπορεί στη συνέχεια να αναδυθούν βαθύτερα ζητήματα εμπιστοσύνης στη σχέση μας.

Είναι αρκετά τα άτομα που υποψιάζονται ότι ο/η σύντροφός τους φλερτάρει μέσω του διαδικτύου… Ίσως θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι λειτουργεί βοηθητικά σε κάποιον που θέλει να απιστήσει…. Θα ήταν όμως άδικο να κατηγορήσουμε την τεχνολογία για την απιστία!

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα