Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γνωστό πολιτικό με "μαύρα" 4 εκατομ. ευρώ στην Ελβετία εντόπισαν οι αρχές
Γνωστό πολιτικό με "μαύρα" 4 εκατομ. ευρώ στην Ελβετία εντόπισαν οι αρχές thumbnail

Γνωστό πολιτικό με "μαύρα" 4 εκατομ. ευρώ στην Ελβετία εντόπισαν οι αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες μετά τον εντοπισμό απ’ τους οικονομικούς εισαγγελείς που ερευνούν τη λίστα της Ρηνανίας, ενός μαύρου λογαριασμού στη UBS με καταθέσεις τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.


Πρόκειται για τον τρίτο μεγάλο λογαριασμό που περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα, ενώ το πρόσωπο που εμφανίζεται ως καταθέτης δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσει το τεράστιο αυτό ποσό. Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ερευνώντας τις δραστηριότητες της κυρίας ΣΑ……., που εμφανίζεται ως διαχειρίστρια του λογαριασμού, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λειτουργεί ως πλυντήριο πασίγνωστου πολιτικού.


Πρόκειται δηλαδή για παρένθετο πρόσωπο που εμφανίζεται ως διαχειριστής ενός λογαριασμού που έχει ως πραγματικό ιδιοκτήτη πολιτικό που έχει περάσει από κορυφαίες κομματικές και κυβερνητικές θέσεις.


Οι οικονομικοί εισαγγελείς αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες που ερευνούν εξονυχιστικά τη δραστηριότητα της εν λόγω κυρίας πιστεύουν ότι σύντομα θα αποκαλύψουν τον πραγματικό ιδιοκτήτη του λογαριασμού.


Άλλωστε η εν λόγω κυρία θα κληθεί τις επόμενες μέρες ως ύποπτη για το κακούργημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, γιατί δεν είχε επιχειρηματική δραστηριότητα που να δικαιολογεί φοροδιαφυγή. Το τεράστιο αυτό ποσό που εμφανίζεται στο λογαριασμό, φαίνεται πως προέρχεται από μίζες ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, οπότε δε γλιτώνει με τίποτα την προφυλάκιση και βεβαίως την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων και των λογαριασμών που διαθέτει στις ελληνικές τράπεζες. Η αποκάλυψη του μαύρου λογαριασμού, που είναι τίγκα στο βρόμικο πολιτικό χρήμα αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στην πολιτική ζωή.


Σε συνδυασμό με την αποκάλυψη άλλων πέντε μαύρων λογαριασμών που ανήκουν σε εν ενεργεία πολιτικούς και άλλων τεσσάρων που διαθέτουν παλαίμαχοι της πολιτικής, θα ανοίξει για καλά το ζήτημα του μαύρου πολιτικού χρήματος που προέρχεται από μίζες.


Τις επόμενες μέρες αναμένεται επίσης η προφυλάκιση ενός γνωστού επιχειρηματία που συνδέεται με τη διαχείριση του μαύρου ταμείου του βαρόνου των εξοπλιστικών Θωμά Λιακουνάκου που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για επιχειρηματία απ’ τους θεωρούμενους σοβαρούς που δεν είχε μέχρι τώρα εμπλοκή στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών.


Στο μεταξύ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση γνωστής τηλεπαρουσιάστριας που εμφανίζεται με μαύρο λογαριασμό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στη UBS. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εστιάζουν την έρευνα στην προέλευση του μεγάλου αυτού ποσού και στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο έγιναν οι καταθέσεις στην τράπεζα της Ζυρίχης. Οι οικονομικοί εισαγγελείς εκτιμούν ότι και στην περίπτωση της τηλεπαρουσιάστριας, κυρίαρχο στοιχείο είναι το μαύρο πολιτικό χρήμα.


 


Πηγή: kontranews.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X