Σάντουιτς με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι και λαχανοσαλάτα

<ul class="recipe-info clearfix">
<li class="servings"><span class="name">Μερίδες:</span><span class="value">6</span></li>
<li class="prep-time"><span class="name">Χρόνος προετοιμασίας:</span><span class="value">35'</span></li>
<li class="cook-time"><span class="name">Χρόνος μαγειρέματος:</span><span class="value">4:0 '</span></li>
<li class="ready-in"><span class="name">Έτοιμο σε:</span><span class="value">4:35 '</span></li>
</ul>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">6 μεγάλα ψωμάκια για μπέργκερ</li>
<li class="ingredient">1.200γρ. μοσχάρι από σπάλα, σε μερίδες</li>
<li class="ingredient">6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες</li>
<li class="ingredient">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο</li>
<li class="ingredient">4 φλιτζάνι ζωμό βοδινού</li>
<li class="ingredient">2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
<li class="ingredient2">Για την σαλάτα</li>
<li class="ingredient">200γρ. λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο για σαλάτα</li>
<li class="ingredient">200γρ. λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο για σαλάτα</li>
<li class="ingredient">2 καρότα μέτρια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη</li>
<li class="ingredient">2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα από τις ίνες τους, σε λεπτές φέτες</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι φύλλα από ψιλοκομμένο μαϊντανό</li>
<li class="ingredient">3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Σκουπίζετε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνετε να κάψει καλά. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ροδίσει καλά. Βγάζετε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα κατά προτίμηση ρηχή και πλατυά με χοντρό πάτο (πλασοτέ) με καπάκι.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Βάζετε στο καυτό τηγάνι με το λίπος που έχει αφήσει το μπέικον, τα κομμάτια του μοσχαριού και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις μεριές. Μεταφέρετε τα κομμάτια στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το κρασί και βράζετε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό. Ξύνετε το τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τυχόν καμμένα κομμάτια κρέατος και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το σκόρδο και τον ζωμό και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε καλά με το καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό. Σιγομαγειρεύετε για 4 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνουν ελάχιστα υγρά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Όσο το μοσχαράκι μαγειρεύεται ετοιμάζετε τη σαλάτα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το ελαιόλαδο.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 6</h4>
<p class="instructions">Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το θρυμματίζετε με δύο πιρούνια. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση, μοιράζετε το θρυμματισμένο μοσχαράκι και τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.</p>
<p class="instructions">olivemagazine.gr</p>
</div>
<p class="ready-in"><span class="value"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα